Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 december 2014

Apple verkozen tot beste merk van 2014

Vandaag zijn de Nederlandse BesteProduct Awards 2014 uitgereikt. Apple valt in de prijzen als beste merk van 2014. De award voor het beste product gaat naar de Nest Thermostaat. De iPad Air 2 en iPhone 6 nemen de tweede en derde plaats in.

De Nest thermostaat wordt door de vakjury geprezen om zijn eenvoud, bedieningsgemak en is bovendien een sierraad aan de muur. De iPad Air 2 wordt met afstand de beste tablet van het jaar genoemd. De iPhone 6 wordt bejubeld om zijn dunheid, mooie scherm en geringe gewicht.

Nest werd mede-opgericht door Apple’s voormalig iPod-topman Tony Fadell, hij verslaat zijn oude werkgever in de awards die uitgereikt worden door de Nederlandse consumentenwebsite Besteproduct.nl.

Dit is de volledige top 10 van beste producten:

  1. Nest Thermostat (Domotica)
  2. Apple iPad Air 2 (Tablet)
  3. Apple iPhone 6 (Smartphone)
  4. LG G3 (Smartphone)
  5. Sony Xperia Z3 Compact (Smartphone)
  6. Sony Alpha 7S (Smartphone)
  7. Samsung Galaxy Note 4 (Fablet)
  8. Apple iMac Retina 5K (Desktop computer)
  9. Sony Xperia Z3 (Smartphone)
  10. HTC One M8 (Smartphone)

Microsoft slechtste merk

Microsoft werd tot slechtste merk verkozen. De ooit zo populaire grootmacht zag veel producten floppen. Windows 8 kon rekenen op weinig acceptatie en de update naar Windows 8.1, met terugkeer van de start-knop, bracht daar weinig verandering in. Ook op het gebied van Windows Phone gebeurde volgens de jury weinig spannends. De prestaties van de Xbox One waren bovendien matig.

Apple kreeg meest lovende kritiek

Apple werd tot beste merk gekroond omdat het in 2014 de enige elektronica­fabrikant was die erin slaagde met nieuwe producten hele mensenmassa’s voor de winkels te krijgen. De iPhone 6 en 6 Plus waren populairder dan ooit. Behalve de lancering van de iPhones, vernieuwde Apple in 2014 nagenoeg haar hele assortiment met nieuwe Macbooks, Mac Mini’s, iMacs en iPads.

Nagenoeg elke keer was er kritiek dat meer innovatie was verwacht, maar keer op keer waren de kritieken na het testen lovend. En ondertussen blijven de verkopen naar ongekende hoogte stijgen.

Reageer op artikel:
Apple verkozen tot beste merk van 2014
Sluiten