Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 december 2014
Leestijd: 1 minuut

Russische Apple Store dicht door zwakke roebel

De Russische roebel wordt de laatste dagen, mede door de lage olieprijs, steeds minder waard. Zo weinig dat Apple niet meer tegen de inflatie op kan boksen. Als tijdelijke maatregel werd de prijs van Apple-producten in de Russische Online Store al tijdelijk verhoogd.

De Russische Apple Store toont momenteel de bekende ‘We’ll Be Back’ melding. Een woordvoerder van Apple laat aan Bloomberg weten dat deze maatregel noodzakelijk was. Het is onduidelijk wanneer de Russische Online store zijn deuren weer zal openen.

De Russische roebel raakte het afgelopen jaar in vrije val. Tegenover de dollar en euro is de munt de helft minder waard geworden. Hoewel Apple zijn producten in roebel verkocht, wordt de opbrengt uiteindelijk in euro en dollar verrekend, waardoor de verkoop weinig opbrengt.

De Online Store is het belangrijkste verkoopkanaal voor Apple-producten in Rusland. Apple heeft er geen fysieke winkels, maar er zijn enkele resellers en telecomproviders die nog iPhones, iPads en Macs verkopen.

[jwplayer file=”http://download.omroep.nl/nos/content/video/2014/12/16/25411/web03.mp4″ image =”http://www.nos.nl/data/image/2014/12/16/37363/xl.jpg”]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Russische Apple Store dicht door zwakke roebel
Sluiten