Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 30 december 2014

Stats: Apple populairste tech-merk onder de kerstboom

Apple was tijdens kerst het dominante tech-merk onder de boom. De iPhone en iPad werden vaak als kerstcadeau gegeven. Ook de phablet was populairder dan ooit, maar kleine tablets lijken niet meer in trek. Dit blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Flurry.

Van alle uitgepakte pakjes met daarin een smartphone of tabet, zat in 51 procent een iPhone of iPad. Samsung volgt op afstand met een aandeel van 18 procent. Nokia (Lumia) is goed voor een derde plaats met 5,8 procent. Daarna nemen fabrikanten als Sony en HTC enkele procenten in.

Om dit te becijferen, heeft Flurry het aantal nieuw geactiveerde toestellen in de VS rond de kerstperiode gemeten. De analytics van het bedrijf zijn inge­bouwd in een groot aantal apps, zo worden nieuwe toestellen snel herkend.

Wat onder de boom lag waren vooral grote telefoons en tablets. Het aandeel kleine tablets dat rond kerst geactiveerd wordt, loopt de afgelopen terug terwijl phablets dit jaar populairder dan ooit waren. Volgens Furry onder andere het gevolg van de dit jaar gelanceerde 5,5-inch iPhone 6 Plus.

Al die nieuwe telefoons moesten ook van apps voorzien worden, in de kerstperiode was het aantal installaties van apps ruim 2,5 keer zo hoog. Messengers en games waren het populairst.

[Hat tip: Wall Street Journal]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stats: Apple populairste tech-merk onder de kerstboom
Sluiten