Stats: Apple populairste tech-merk onder de kerstboom

Door: Raymon Mens - 2 reacties

Apple was tijdens kerst het dominante tech-merk onder de boom. De iPhone en iPad werden vaak als kerstcadeau gegeven. Ook de phablet was populairder dan ooit, maar kleine tablets lijken niet meer in trek. Dit blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Flurry.

Van alle uitgepakte pakjes met daarin een smartphone of tabet, zat in 51 procent een iPhone of iPad. Samsung volgt op afstand met een aandeel van 18 procent. Nokia (Lumia) is goed voor een derde plaats met 5,8 procent. Daarna nemen fabrikanten als Sony en HTC enkele procenten in.

Om dit te becijferen, heeft Flurry het aantal nieuw geactiveerde toestellen in de VS rond de kerstperiode gemeten. De analytics van het bedrijf zijn inge­bouwd in een groot aantal apps, zo worden nieuwe toestellen snel herkend.
Top_Manufacturers_hires_vJE
Wat onder de boom lag waren vooral grote telefoons en tablets. Het aandeel kleine tablets dat rond kerst geactiveerd wordt, loopt de afgelopen terug terwijl phablets dit jaar populairder dan ooit waren. Volgens Furry onder andere het gevolg van de dit jaar gelanceerde 5,5-inch iPhone 6 Plus.
formfactor_hires_vF
Al die nieuwe telefoons moesten ook van apps voorzien worden, in de kerstperiode was het aantal installaties van apps ruim 2,5 keer zo hoog. Messengers en games waren het populairst.

[Hat tip: Wall Street Journal]

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  App-ie

  Ik moet ze er alleen zelf onder leggen:-(

 • Profielfoto
  matsoftmac

  Dit zijn ook leuke cadeaus voor onder de kerstboom (of gewoon voor jezelf natuurlijk haha)


  Speciale handschoenen: YouTube film

  Drones/auto voor je iPhone: YouTube film

  Deze gadgets kosten wel wat maar dan heb je ook wat!! haha