‘Apple Pay naar Europa in eerste helft 2015’

Door: Raymon Mens - 3 reacties

Het nieuwe jaar brengt niet alleen de Apple Watch, maar volgens het Britse The Telegraph ook Apple Pay naar Europa. Apple zou in onderhandeling zijn met een grote Britse banken over de uitrol van zijn op NFC gebaseerde betaalsysteem.

Apple Pay zal volgens Britse krant in de eerste helft van 2015 in de UK beschikbaar zijn. De onderhandelingen met een van de grote Britse banken zouden nog moeizaam verlopen. Er zijn zorgen over de hoeveelheid financiƫle en persoonlijke informatie die Apple in handen krijgt.

Ook zouden de financiƫle instellingen bang zijn voor een door Apple Pay ondersteunde revolutie in de bankwereld, waarbij de bankbedrijven zelf als marginale spelers op de achterkant over zouden blijven. Ondanks deze zorgen, zouden de banken Apple Pay ook beslist niet willen mislopen.
ApplePayMCDo
Het nieuws komt enkele dagen na het bericht dat Apple een team aan het vormen is dat vanuit Londen de Europese uitrol van Apple Pay gaat coƶrdineren. Op de Apple-website verscheen kort een vacature waarin een stagiair geworven werd. Europa, het Midden-Oosten, India en Afrika werden specifiek in de taakomschrijving van de toekomstige werknemer genoemd.

Hoewel Apple Pay met een vermeende uitrol in het Verenigd Koninkrijk voor het eerst op Europese grond landt, zijn er nog geen concrete aanwijzigingen voor spoedige lancering in Nederland. De Nederlandse banken hebben aangegeven wel te willen, maar zijn nog niet door Apple gecontacteerd.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Usain

  Je linkje naar de the Guardian verwijst naar een pagina van the Telegraph..

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Dan haalde ik twee publicaties door elkaar. Nu aangepast;-)

 • Profielfoto
  Mediacj

  Ook de ING heeft het over Apple Pay op hun website als 1 van de mogelijkheden om contactloos te pinnen.