Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 december 2014

Apple organiseert programmeer­workshops voor kinderen

Apple gaat kinderen kennis laten maken met programmeren tijdens workshops in de Apple Store. Op 11 december staan Apple Stores in teken van de gratis Hour of Code-workshops voor kinderen vanaf 4 jaar. Ervaring met programmeren is niet nodig.

De workshops zijn gelinieerd aan Computer Science Education Week, een initiatief van code.org. Apple steunt dit door wereldwijd workshops en andere events in Apple Stores te organiseren. De plaatsen zijn beperkt, dus je kroost snel aanmelden is aangeraden.

De workshops vinden plaats in de ochtend, middag en avond van 11 december. Je kunt je voor een van de sessies in Amsterdam, Den Haag of Haarlem aanmelden. Wereldwijd zijn ontwikkelaars van bekende apps te gast bij Apple Stores. In Nederland zijn geen ‘special guests’ aangekondigd en zullen Apple-medewerkers de workshops geven.

Het Uur Code is een wereldwijde beweging die miljoenen leerlingen in meer dan 180 landen bereikt. Het doel is kinderen op jonge leeftijd aan program­meren te laten snuffelen. Iedereen kan overal een Uur Code-evenement organiseren. Er zijn één uur durende opdrachten in meer dan 30 talen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple organiseert programmeer­workshops voor kinderen
Sluiten