Apple organiseert programmeer­workshops voor kinderen

Door: Raymon Mens - 15 reacties

Apple gaat kinderen kennis laten maken met programmeren tijdens workshops in de Apple Store. Op 11 december staan Apple Stores in teken van de gratis Hour of Code-workshops voor kinderen vanaf 4 jaar. Ervaring met programmeren is niet nodig.

De workshops zijn gelinieerd aan Computer Science Education Week, een initiatief van code.org. Apple steunt dit door wereldwijd workshops en andere events in Apple Stores te organiseren. De plaatsen zijn beperkt, dus je kroost snel aanmelden is aangeraden.

De workshops vinden plaats in de ochtend, middag en avond van 11 december. Je kunt je voor een van de sessies in Amsterdam, Den Haag of Haarlem aanmelden. Wereldwijd zijn ontwikkelaars van bekende apps te gast bij Apple Stores. In Nederland zijn geen ‘special guests’ aangekondigd en zullen Apple-medewerkers de workshops geven.
AAPL_KIDS
Het Uur Code is een wereldwijde beweging die miljoenen leerlingen in meer dan 180 landen bereikt. Het doel is kinderen op jonge leeftijd aan program­meren te laten snuffelen. Iedereen kan overal een Uur Code-evenement organiseren. Er zijn één uur durende opdrachten in meer dan 30 talen.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  App69

  Weer teveel op MacRumors gezeten?
  Lang leve MacRaymon.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Het laatste waar ik op zit te wachten nadat ik in mijn vrije tijd, buiten werktijd en zonder dat ik avonddienst heb, nog even snel een artikel online plaats zodat Nederlandse OMT-lezende ouders nog kunnen aanmelden… is bovenstaande reactie.

  Kijk voor de grap ook eens wat de afgelopen 48 uur wel op OMT en niet op MacRumours stond. 1, 2, 3, 4, 5 etc etc. Gezien het telkens hetzelfde klaagzangetje is, zal ik een ban op comments voorstellen bij de andere heren. Fijne avond.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik snap de opmerking ook helemaal niet.

  Alsof we dagelijks op MacRumors het nieuws volgen, en dan vervolgens het zelf vertalen naar de Nederlandse situatie.

  Dat wordt keurig voor ons gedaan door OMT, en dan is de eerste reactie er één zoals van App69. Kan me levendig voorstellen dat je daar ietwat pissed-of van bent.

 • Profielfoto
  jort_programmeur

  30 talen, wow misschien moet ik er eens aan mij doen als het nog kan
  Ik ben wel bang dat het te makkelijk is aangezien ik snel leer en ervaring heb met allerlei talen(Python, html5, js, css3, java(waaronder gewoon spelletjes, minecraft bukkit plugins en minecraft mods) en ook nog een beetje van AngularJS en JQuery)

 • Profielfoto
  Tony smeT

  Niks van aantrekken Raymon, er zijn genoeg mensen die het wel apprecieren…!

 • Profielfoto
  Hydræ

  Ik heb de app Codecademy: Code Hour hier op de iPad staan. Erg leuk, en ook zeker een aanrader.

 • Profielfoto
  Statenweg

  Wat voor Amerikaanse Apple blogs relevant is on te melden kan ook relevant zijn voor een Nederlandse blog. Is er dan sprake van kopiëren? Is er sprake van kopiëren als de NOS hetzelfde nieuws brengt als CNN? Nee natuurlijk niet. Misschien moet App69 zijn gezonde verstand gebruiken om te bedenken dat wanneer je meerdere blogs leest, je soms dezelfde informatie voorbij ziet komen. Lijkt me niet meer dan logisch. Soms is OMT zelfs eerder dan de Amerikaanse blogs door het tijdsverschil, maar dan nog worden er opmerkingen gemaakt. Slaat de plank finaal mis. Bovendien brengt OMT het nieuws altijd op een eigen manier die relevant is voor het NL’se publiek.

  On topic: vind het een mooi initiatief. Hoe jonger je met dit soort dingen in aanraking komt, hoe beter.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Weer zo’n dingetje waar Apple weer 5 jaar te laat mee is.

  Alles serieuze grote bedrijven als Microsoft, Google, IBM en ga zo maar door investeren jaarlijks ik weet niet hoeveel geld in dit soort projecten + Open Source communities en nu wordt Apple na zoveel jaar eindelijk ook eens wakker.

  Het enige waar Apple zich op richt is dat ze aan kinderen iPads kunnen slijten op scholen.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  30 talen, wow…

  .
  30 spreektalen ging het over, niet 30 programmeertalen.
  Dit even voor de duidelijkheid.

 • Profielfoto
  Eprom

  Een programmeertaal leren zou op school zou IMHO meer nut hebben dan bv. Spaans of Frans.
  In mijn tijd hadden de leraren geen flauw idee waar ik het over had, als ik vertelde dat ik mezelf “Basic” aan het leren was.;-)

 • Profielfoto
  essiw

  @Raymon, trek je maar niks aan van mensen zoals App69. Die reacties zie ik overal op allerlei soorten websites. Zijn mensen die meerdere websites bezoeken en niet snappen dat een website zoals deze een totaal aanbod wil geven, aangezien het merendeel van de bezoekers maar bij 1 website kijkt. Je kan het gaan uitleggen maar er blijven nieuwe zeurders van dat type komen.

 • Profielfoto
  recoiller

  Ik gok dat het “kinderen vanaf 14 jaar” moet zijn en niet “vanaf 4 jaar”. De meeste kinderen van 4 jaar ontberen de basis cognitieve vaardigheden om ook maar iets met programmeren te kunnen doen. Laat staan schrijven en lezen.

 • Profielfoto
  jort_programmeur

  @KarelWillem
  ohhh, ik dacht al

  en jammer genoeg kunnen mijn ouders niet en mag ik niet alleen met de trein zoals altijd

 • Profielfoto
  sporkr

  Gisteravond met zoonlief naar Hour of Code geweest @Apple Den Haag.
  Zelfs voor de allerkleinste is Scratch namelijk te begrijpen. Gewoon sleuren en pleuren, de rest komt vanzelf. Leuk begin om vervolgens thuis verder te gaan met Scratch of Hogscotch.
  Bedankt Raymon voor het artikel, uiteindelijk kunnen we niet alle site volgen en houd ik het bij OMT.

 • Profielfoto
  James M.Oliver

  Impressive work Apple In this digital world multimedia is very helpful for students its depend how they use it dissertation help service