Apple neemt audio-expert Dana Massie aan

Door: Maarten - 4 reacties

De voormalig Apple en NeXT medewerker, audiospecialist Dana Massie is weer terug op het nest. Om bij zijn oude werkgever aan de slag te gaan verliet Massie afgelopen maand het bedrijf Audience, waar hij werkte aan spraakherkenning en signaal­processing.

Wat Massie precies bij Apple gaat doen is niet duidelijk, maar dat hij met audio aan de slag gaat is natuurlijk geen geheim. Hij is aangesteld als ‘SoC Audio Architect’, wat hij op zijn Linkedin-profiel omschrijft als: “I get to work at Apple on audio stuff. How cool!”. Verschillende technieken van Audience speelden een belangrijke rol in de ontwikkeling van Siri.

Na 6 weken uitrusten, gaat Massie aan de slag bij Apple.
Na 6 weken uitrusten, gaat Dana Massie aan de slag bij Apple.

De eerdere aanstelling bij Apple van Dana Massie was in 2002. Ook toen was hij al bezig met geluid. Hij werkte als manager op de audio hardware-afdeling waar hij verantwoordelijk was voor de hoofdtelefoonaansluitingen in de desktops en laptops. Daarnaast werkte hij aan geluidssoftware, drivers, testprocedures en langetermijnplanningen. Dit alles deed hij in de periode van juni 2002 tot juli 2003.

In de 11 jaar na het verlaten van Apple is er op het gebied van technologie een hoop veranderd. Zo is spraakherkenning in het dagelijks leven veel belangrijker geworden. Gelukkig heeft Massie in zijn negen jaar bij Audience zich gespecialiseerd op dit gebied. Gaat Siri ons dan straks sneller begrijpen? Of gaan we toch betere speakers in de Mac krijgen, met goede software waardoor apps als Boom niet meer nodig zijn? Heb jij een idee over de werkzaamheden van Dana Massie, laat het ons weten in de reacties.

Bron: Linkedin via: MacRumors

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Collan1998

  Zijn er dan geen geluidsexperten van beats overgekomen? Misschien gaat Dana massie werken aan een soort koptelefoon dat een mix is van Apple en beats (zou cool zijn:) )
  Allezins de expertise van Apple word steeds groter maar (tot nu toe ) hoor ik daar nog niet veel van:( .

 • Profielfoto
  kj.web

  Eindelijk 24 bits audio ondersteuning in de iOS apparaten?

 • Profielfoto
  GuidoH

  @Collan1998: Geluidsexperts van Beats? Volgens mij hebben ze die niet, klinkt voor geen meter die zooi…

 • Profielfoto
  Buzz

  Misschien handig om de betekenis van SoC erbij te vermelden: Systems on a Chip. Het zal dus wel om signaalprocessing in het binnenste van iDevices gaan.