Maarten
Maarten Nieuws 8 december 2014

Apple neemt audio-expert Dana Massie aan

De voormalig Apple en NeXT medewerker, audiospecialist Dana Massie is weer terug op het nest. Om bij zijn oude werkgever aan de slag te gaan verliet Massie afgelopen maand het bedrijf Audience, waar hij werkte aan spraakherkenning en signaal­processing.

Wat Massie precies bij Apple gaat doen is niet duidelijk, maar dat hij met audio aan de slag gaat is natuurlijk geen geheim. Hij is aangesteld als ‘SoC Audio Architect’, wat hij op zijn Linkedin-profiel omschrijft als: “I get to work at Apple on audio stuff. How cool!”. Verschillende technieken van Audience speelden een belangrijke rol in de ontwikkeling van Siri.

Na 6 weken uitrusten, gaat Dana Massie aan de slag bij Apple.

De eerdere aanstelling bij Apple van Dana Massie was in 2002. Ook toen was hij al bezig met geluid. Hij werkte als manager op de audio hardware-afdeling waar hij verantwoordelijk was voor de hoofdtelefoonaansluitingen in de desktops en laptops. Daarnaast werkte hij aan geluidssoftware, drivers, testprocedures en langetermijnplanningen. Dit alles deed hij in de periode van juni 2002 tot juli 2003.

In de 11 jaar na het verlaten van Apple is er op het gebied van technologie een hoop veranderd. Zo is spraakherkenning in het dagelijks leven veel belangrijker geworden. Gelukkig heeft Massie in zijn negen jaar bij Audience zich gespecialiseerd op dit gebied. Gaat Siri ons dan straks sneller begrijpen? Of gaan we toch betere speakers in de Mac krijgen, met goede software waardoor apps als Boom niet meer nodig zijn? Heb jij een idee over de werkzaamheden van Dana Massie, laat het ons weten in de reacties.

Bron: Linkedin via: MacRumors

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple neemt audio-expert Dana Massie aan
Sluiten