Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 december 2014
Leestijd: 1 minuut

Apple Maps nu in de browser bij Zoek mijn iPhone

De eerste echte stap naar maps.apple.com is gezet. Sinds vandaag maakt Zoek mijn iPhone op iCloud.com geen gebruik meer van Google Maps, maar toont Apple Maps in de browser. Apple werkt al langer aan een webversie van zijn eigen kaartendienst.

Het integreren van Apple Maps in Zoek mijn iPhone is een opmaat naar een volledige webversie van Apple Maps. Er werd al eerder geëxperimenteerd met Apple Maps in Zoek mijn iPhone. Een recent opgedoken vacature wijst erop dat er serieus werk gemaakt wordt van Apple Maps in de browser.

De kaarten die getoond worden zijn volledig vector gebaseerd en worden opgebouwd door een javascript-versie van Apple’s MapKit dat ook in iOS- en OS X-applicaties gebruikt kan worden. Waarschijnlijk wordt Zoek mijn iPhone gebruikt om de browserversie van Apple Maps te testen.

Zoek mijn iPhone met de kaart van Google Maps.
Zoek mijn iPhone met de kaart van Apple Maps.

Apple introduceerde Apple Maps samen met iOS 6 als vervanging van Google Maps en wordt tegenwoordig in alle apps gebruikt als kaartendienst. Sinds OS X 10.9 Mavericks is Apple’s kaartenapplicatie ook op de Mac aanwezig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Maps nu in de browser bij Zoek mijn iPhone
Sluiten