Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 december 2014

Apple in de prijzen met hypermodern glas

Wereldwijd zijn er veel bouwkundige hoog­standjes tussen Apple Stores te vinden. De glazen kubus op Fifth Avenue in New York bijvoorbeeld, of de klassieke ‘Opéra’ Store in Parijs. De Glass Lantern Apple Store in Istanbul mag zich nu aansluiten bij dit rijtje.

De winkel in het de Turkse stad heeft twee prestigieuze Structural Awards in de wacht gesleept. Deze awards worden uitgereikt aan gebouwen met een mooi, innovatiefste of bijzonder ontwerp. De Apple Store in Istanbul valt in de prijzen door de manier waarop glas toegepast wordt.

Apple is niet onbekend met glas, denk aan de glazen trappen in Apple Stores. Ook de winkel aan Fifth Avenue in New York bestaat grotendeels uit glas. Met de dit jaar geopende winkel in Turkije brengt Apple het toepassen van glas naar een nieuw niveau. Er worden niet langer kleine glasplaten gebruikt, maar grote stukken glas die zonder onderbrekingen de hele constructie vormen.

De winkel won zowel de award voor Structural Engineering Excellence als voor Best Commercial or Retail Structures. De jury noemt de glazen constructie het beste voorbeeld van uitmuntende bouwkunde en architectuur. Daarbij wordt het pure ontwerp en de aandacht voor detail extra geprezen.

De afgelopen maand regent het prijzen voor Apple. Zo werd Tim Cook verkozen tot men of the year en won het bedrijf uit Cupertino ook in Nederland een award voor beste merk van 2014.

Reageer op artikel:
Apple in de prijzen met hypermodern glas
Sluiten