Apple en KPN op 1 bij zakelijk Nederland

Door: Raymon Mens - 3 reacties

De liefde tussen Nederlandse bedrijven en de BlackBerry is definitief bekoeld. Nog maar twee procent van het mkb en de zzp’ers gebruikt een telefoon van het Canadese bedrijf. Apple staat tegenwoordig aan de top van de zakelijke communicatiemarkt.

NRCQ liet een onderzoek uitvoeren onder honderden mkb-bedrijven en zzp’ers (een tot honderd werknemers). Daaruit blijkt het Nederlandse bedrijfsleven massaal een iPhone op zak heeft. KPN is zakelijk de meestgebruikte telecomprovider.

Samsung neemt met een marktaandeel van 26 procent onder zakelijke gebruikers een tweede plaats in. Dit zijn de 5 populairste telefoonmerken:

Data: Toponderzoek / Via: NRCQ.
Data: Toponderzoek / Via: NRCQ.

Bij zakelijke tablets is het verschil tussen Apple en Samsung nog groter. Opmerkelijk is dat traditionele PC-fabrikanten zich in de top 5 van zakelijke tablets mengen. Onder andere HP en Asus hebben een klein marktaandeel, dat waarschijnlijk aan Windows-tablets te danken is.

Data: Toponderzoek / Via: NRCQ.
Data: Toponderzoek / Via: NRCQ.

Als laatste is onderzoek gedaan naar de populairste telecomprovider onder ondernemers en werknemers in het MKB. Daar doet KPN het goed, zowel met zijn eigen merk als met prijsvechter Telfort.

Schermafbeelding 2014-12-19 om 15.01.43
Data: Toponderzoek / Via: NRCQ.

Is het voor BlackBerry over? Niet helemaal. Het bedrijf boekte in het derde kwartaal van dit jaar voor het eerst sinds lange tijd 6 miljoen winst. De misschien wel belangrijkste man op aarde gebruikt ook nog een BB Bold.

[Tipgever: Dave]

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Bman

  Opvallend dat een significant gedeelte van de zakelijke markt zich nog doodstaart op dat Samsung! Als ze zich nou eens zouden verdiepen in de markt, zouden ze doorhebben dat je kunt kiezen tussen iOS (iPhone) en Windows Phone als je het beste wilt hebben. Dat geldt ook voor de consument. Zo zie je maar hoe effectief de marketing van Samsung is.

 • Profielfoto
  teijee

  De nieuwe blackberry lijn is toch wel best verbluffend hoor. Vooral met het nieuwe Blackberry enterprise system. Maar ben benieuwd. iOS heeft gewoon zo een groot en goed functionerend applicatie platform en ecosysteem dat is gewoon moeilijk te evenaren.

  En Raymon ik lees af en toe zeer negatieve reacties over je hier op de site. Trek je daar alsjeblieft gewoon niks van aan. Je doet het erg goed en zeer veel berichten!
  Ga zo door.

 • Profielfoto
  Ce

  Zonder aanvullende gegevens over het onderzoek is het een volstrekt nietszeggend resultaat. Was de steekproef representatief? hoeveel is “honderden” en hoe was de verdeling van bedrijven van 1 persoon tot bedrijven met meerdere personen. Verhouding MKB bedrijven versus ZZP’ers etc.
  Het zou kunnen zijn dat dit onderzoek misschien wel 100.000 medewerkers heeft meegenomen…maar het zou ook maar een paar honderd medewerkers kunnen zijn.