Uitspraak in iPod-antitrustzaak: not guilty

Door: Lucas Raggers - 1 reactie

De jury in Oakland, California heeft gesproken. “Yes,” was het antwoord op de vraag of updates van iTunes 7 daadwerkelijk verbeteringen bevatten. En daarmee is een schadevergoeding van minimaal 350 miljoen dollar voorlopig van de baan.

In het 3 uur durende juryberaad werd de rechtszaak die 10 jaar in voorbereiding was van de baan geveegd. Het draaide allemaal om iPods die tussen september 2006 en maart 2009 verkocht werden. De eisers betoogden dat concurrenten van Apple, waar RealNetworks er een van was, werden buitengesloten. Apple liet niet toe dat andere muziek dan van de iTunes Store op de iPod gezet kon worden.

De jury beslist nu dat de betreffende updates niet enkel de intentie hadden de concurrenten buiten te sluiten, maar dat ze “genuine product improvements” bevatten.

De aanklagers gaan waarschijnlijk in beroep. Wordt dus vervolgd.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    Saaihead

    Ik vind deze zaak persoonlijk erg naar geldklopperij rieken en dit lijkt mij dan ook een terechte uitspraak. Het betreft alleen DRM muziek die via een hack op de iPod was gekomen, en dat klopt want ik heb nog nooit last gehad van verdwijnende muziek in die jaren.