Alweer ramkraak op iCentre in Bussum

Door: Raymon Mens - 4 reacties

Met de feestdagen in aantocht, lijken Apple-producten populairder dan ooit bij het dievengilde. Afgelopen dinsdag werd iCentre in Zeist verwoest door een ramkraak. In de nacht van woensdag op donderdag was het opnieuw raak bij een winkel in Bussum.

Rond 04:00 uur in de nacht werd met een auto door een ruit aan de zijkant van de winkel gereden. De dieven maakten enkele demo-modellen buit. Het is de tweede keer dat de APR in Bussum het slachtoffer is van een ramkraak. In februari van dit jaar werd ook al ingebroken.

Omdat niet de hele pui, maar een raam aan de zijkant werd vernield, kon de winkel vandaag gewoon open gaan. Er is nog wel veel schade zichtbaar.

De ramkraak vond omstreeks 04:00 uur plaats.
De ramkraak vond omstreeks 04:00 uur plaats.

Ramkraken op Apple Stores en Apple Premium Resellers vinden vaak na de release van nieuwe Apple-producten plaats. Zo braken criminelen vorig jaar in december kort na elkaar bij de Apple Store in Haarlem en Berlijn in.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  pim939

  triest dit

 • Profielfoto
  DaveFlash

  Jongens, dit is toch simpel tegen te gaan door na sluitingstijd, voor de winkel paaltjes te plaatse? Zo moeilijk is dat toch niet? Want dan kun je er tegen aan rijden wat je wilt, maar je krijgt die paaltjes niet om. Veel winkels (juweliers voornamelijk) gebruiken al jaren dit soort paaltjes, dit zijn vaak zgn. verzonken paaltjes welke aan een betonblok +/- 1m de grond in gaan en bovengronds zijn in te steken en met een sleutel (slot) geplaatst danwel verwijderd worden. Ja, voor de medewerkers is dit aan het begin en eind van de dag wat meer werk, maar het loont wel degelijk.

  Snap nog steeds niet waarom de iCenter dit niet doet, anders dan bijv. iCentre in mijn stad Almere, welke in een voor het gewone verkeer, te-alle tijden, auto-luw winkelgebied bevind (enkel de ijzeren rolluik volstaat hier) is het voor alle andere iCentre’s eigenlijk onontbeerlijk om deze extra maatregelen niet te hebben. Overigens is dit gebied in Almere enkelijk toegankelijk voor geldtransport voortuigen, hulpdiensten en soms bij uitzondering in de zomer maanden voor evenementen, met strikte controle welke voortuig-eigenaren een pasje krijgen om de paaltjes die momenteel dit winkelgebied ontoegankelijk maken voor voortuigen, te openen…

  daarnaast is het tevens ook zo dat in de regel, zelfs de ondernemers die in dit gebied een winkel hebben, óók niet met een auto voor hun winkel kunnen komen, aan- en toelevering geschied onder dit winkelgebied.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Die plaatjes zijn niet altijd toegestaan. Zo simpel kan het zijn.

 • Profielfoto
  RJG

  @KarelWillem, precies, bij ons in de gemeente was er een fotozaak met dure apparatuur in de winkel, pas na 3 keer ramkraak waarbij iedere keer de gevel sneuvelde en de schade enorm was ging de gemeente pas overstag. Helaas was het toen al te laat en ging de winkel failliet.