Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 december 2014

Adoptie iOS 8 stijgt naar 63 procent, maar de groei zwakt af

Inmiddels maakt Apple iedere twee weken nieuwe cijfers over de adoptie van iOS 8 bekend. Daarin is de laatste tijd een constant doorlopen­de stijging te zien. Op 8 december stond iOS 8 geïnstalleerd op 63 procent van alle iOS-apparaten.

Dit is een stijging van 3 procent tegenover de vorige meting op 24 november. Ondanks de stijging in absoluut aandeel, zwakt de groei van iOS 8 af. In de vorige meetperiode groeide het aandeel iOS 8 dagelijks met 0,29 procent, maar dat is nu gezakt naar 0,21 procent per dag.

De groei van iOS 8 gaat ten koste van zowel oudere iOS-versies als het op één na recentste iOS 7. Of iOS 8 het recordaandeel van zijn voorganger ooit gaat evenaren is twijfelachtig. De iPhone 4 ondersteunt iOS 8 niet en is nog een veelgebruikt toestel. Daarnaast werd iOS 8 kort geplaagd door bugs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Adoptie iOS 8 stijgt naar 63 procent, maar de groei zwakt af
Sluiten