Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 3 december 2014

7 miljard uur streaming; Spotify vat het jaar muzikaal samen

Het is de laatste maand van het jaar en veel radiozenders pakken uit met lijstjes met daarin het beste van afgelopen jaar of allertijden. Ook muziek-streamingdienst Spotify doet mee en vat het jaar 2014 muzikaal samen. Per land en voor iedere gebruiker persoonlijk.

Totaal luisterden Spotify-gebruikers dit jaar 7 miljard uur streaming muziek. Dat komt neer op 140 uur per gebruiker. Het is is een flinke toename tegen­over vorig jaar, toen werd totaal 4,5 miljard uur muziek gestreamed. Happy van Pharrell Williams werd wereldwijd het vaakst geluisterd.

Andere leuke feiten: In Nederland werd Pharell’s Happy verslagen door Rather Be van Clean Bandit. Wereldwijd was Ed Sheeran de meest ge­streamde man en Katy Perry de meest gestreamde dame. Meer statistieken zijn te bekijken op Year In Music bij Spotify.

Je kunt ook je eigen statistieken bekijken. Door in te loggen analyseert Spotify je luistergedrag van 2014. Zo zie je waar je het vaakst luistert, naar welke artiesten, albums en nummers je het meest draait. Ook kan Spotify een lijst samenstellen met nummers die je volgend jaar waarschijnlijk leuk gaat vinden. Die functie is ook te vinden op de Year In Music portal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 miljard uur streaming; Spotify vat het jaar muzikaal samen
Sluiten