Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 november 2014
Leestijd: 2 minuten

Zo kan de iPhone 6 nóg beter, handzamer

Apple wijzigt het uiterlijk van de iPhone doorgaans om de twee jaar. Terwijl de iPhone 6 en iPhone 6 Plus nog steeds niet aan te slepen zijn, keek ontwerper Marin Hajek alvast vooruit naar 2016 en de iPhone 7. Wat kan er beter aan het ontwerp van de iPhone 6?

In deze renders ligt de nadruk op kleinere randen, of helemaal geen randen. Hajek maakte een iPhone-ontwerp met edge-to-edge display. Zo kan de volgende iPhone kleiner worden, maar toch een 4,7- of 5,5-inch scherm bevatten. Ook had de ontwerper een nog radicaler idee. Benieuwd?

Links; Huidige ontwerp iPhone 6. Rechts; iPhone met edge-to-edge display.

Het is onwaarschijnlijk dat Apple de homeknop ooit weg gaat laten. Deze heeft inmiddels een belangrijke functie gekregen met de introductie van Touch ID. Daarom trok Hajek niet alleen het scherm door tot de randen, maar haalde ook wat van de bovenkant af door de speaker te verplaatsen.

Links; Huidige ontwerp iPhone 6. Rechts; iPhone met kleinere bovenkant en verplaatste speaker.

Tenzij Apple de homeknop verplaatst of kleiner maakt, valt de onderkant van de iPhone niet veel kleiner te maken.

Full screen iPhone 7

Bovenstaand is natuurlijk erg voor de hand liggend. Door het scherm edge-to-edge te maken en de bovenkanten dunner, ontstaat een kleinere telefoon. Maar dan is er nog steeds veel loze ruimte. Een full screen iPhone maakt optimaal gebruik van alle fysieke ruimte.

Aan de onderkant van de telefoon kan op dezelfde manier gebruik gemaakt worden van de loze ruimte die rondom de homeknop ontstaat. Het biedt ook ruimte voor verschillende knoppen per app. Zo kunnen controls tijdens het kijken van een video standaard buiten beeld geplaatst worden zodat meer ruimte overblijft voor de video.

Of dit ook werkelijkheid wordt, of Apple een heel ander idee over iPhone 7 en iPhone 7 Plus heeft, weten we waarschijnlijk in september van 2016. Zie jij dit zitten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo kan de iPhone 6 nóg beter, handzamer
Sluiten