Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 november 2014
Leestijd: 1 minuut

Zakelijke iOS-configurator opengesteld voor Benelux

Bedrijven of instellingen die op grote schaal iOS-apparaten willen uitrollen, kunnen nu ook gebruik maken van het Device Enrollment Program dat door Apple aangeboden wordt. Dit maakt het mogelijk om iPhones, iPads en Macs voorgeconfigureerd te bestellen.

Op deze manier hoeft een ICT-afdeling niet langer Apple-apparaten voor gebruikers te configureren. Ze worden met de juiste instellingen, apps en services geleverd. De gebruiker kan zijn Apple-apparaat zelf uitpakken en de laatste instellingen voltooien.

Het programma was voorheen alleen in de Verenigde Staten beschikbaar, maar is nu uitgebreid naar 25 landen waaronder Nederland en België. Ook hoeft de hardware niet langer direct door Apple geleverd te worden. Resellers en telecomproviders zijn ook welkom.

Eerder dit jaar werd het Volume Purchase Program al voor Nederland opengesteld. Dit stelt bedrijven in staat om apps voor iOS en OS X in bulk aan te schaffen en door middel van inwisselcodes. Deze kunnen onder medewerkers of studenten verspreid worden of met Apple Configurator of een Mobile Device Management (MDM) automatisch geïnstalleerd worden.

Nederlandse bedrijven en scholen hebben nu de beschikking over alle ‘Enterprise Tools’ en zijn nu niet langer achtergesteld op de in de ogen van Apple ‘grote landen’ als Amerika, Canada en de UK. Daar houdt het niet op, er worden door Apple en IBM samen ook nieuwe zakelijke diensten als AppleCare Enterprise Support ontwikkeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zakelijke iOS-configurator opengesteld voor Benelux
Sluiten