Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 november 2014

YouTube wil minder kattenfilmpjes, meer muziek en $10 per maand

Waar vroeger vooral schattige dieren goed scoorden op YouTube, neemt muziek tegenwoordig een steeds groter deel van de video-website in. Dat ziet YouTube zelf ook en daarom wordt het naast videosite ook een beetje een muziek-streamingdienst.

Door middel van een blogpost is YouTube Music Key officieel aangekondigd. Voor een tientje per maand kunnen gebruikers zonder advertenties van alle (muziek)video’s genieten, offline kijken en in de iOS- en Android-app muziek op de achtergrond door laten spelen.

Naast de aankondiging van de betaalde streamingdienst, heeft de YouTube-app na een update ook meer aandacht voor muziek. Zo zijn non-stop YouTube Mixen van muziekvideo’s snel te starten en er is een tabblad toegevoegd waar alleen muziekvideo’s in gevonden kunnen worden.

Meer aandacht voor muziek in de YouTube-app.

Naast losse clips, verschijnen de komende dagen ook volledige albums op YouTube. Artiesten kunnen makkelijk hun hele discografie aan YouTube toevoegen, welke overzichtelijk in de apps en op de website wordt weergegeven.

Betafase met invites
YouTube Music Key is een invite-only beta in de VS, UK, Spanje. Italië, Portuga, Finland en Ierland. Nederlanders moeten nog even geduld hebben. Betatesters krijgen zes maanden gratis toegang en betalen daarna 7,99 ipv 9,99. Het is nog niet bekend wanneer de dienst wereldwijd uitrolt.

De prijs voor YouTube Music Key is gelijk aan die van Apple’s Beats Music en Spotify, maar biedt de muziekvideo’s als extraatje. De streamingdienst werkt vanuit de YouTube-app, in onderstaande video is de werking kort te zien.

Reageer op artikel:
YouTube wil minder kattenfilmpjes, meer muziek en $10 per maand
Sluiten