Wijzerplaten van bekende merken op Apple Watch onwaarschijnlijk

10 reacties

Smartwatches worden met een grote collectie wijzerplaten geleverd. Ook bij de Apple Watch worden een aantal wijzerplaten geleverd, zo geef je het horloge een eigen gezicht. Grote horlogemerken lijken echter niets te zien in het aanbieden van digitale wijzerplaten.

Hoewel het technisch mogelijk is om bijvoorbeeld een Rolex of Swatch-wijzerplaat te downloaden, treden horlogemerken hard op tegen digitale kopieën van hun horloges. Dit meldt Torrentfreak in een gesprek met de beheerder van een website met wijzerplaten voor Android-smartwatches.

Verzamelwebsite voor wijzerplaten FaceRepo krijgt momenteel veel verzoeken van horloge­fabrikanten om kopiëren van hun wijzerplaten offline te halen. De grote merken wijzen hierbij op copyrights die op hun ontwerpen zitten en sommeren websites digitale kopieën binnen 24 uur te verwijderen.
watches

‘Watch Face Store’ voor bekende merken?

De WatchKit SDK voor ontwikkelaars biedt momenteel geen mogelijkheid tot het maken van een eigen wijzerplaat. Toch kan het centraal aanbieden van wijzerplaten van bekende merken kan zowel voor Apple als de fabrikanten een aantrekkelijke inkomstenbron zijn.

Fabrikanten als Rolex en Tag Heuer zouden via een ‘Watch Face Store’ digitale wijzerplaten kunnen verkopen en zo toch nog wat aan bezitters van een Apple Watch verdienen. Horlogemerken verkopen je natuurlijk liever een horloge van honderden euro’s van een wijzerplaat van 89 cent. Waarschijnlijk moeten we het met de collectie wijzerplaten van Apple doen.
Apple Watch - watchfaces wide

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Serge Nelissen

  Wijzerplaten nabootsen is skeuomorfisme, iets dat Apple in iOS7 heeft verbannen.

 • Profielfoto
  polansky

  Fabrikanten als Rolex en Tag Heuer zouden via een ‘Watch Face Store’ digitale wijzerplaten kunnen verkopen en zo toch nog wat aan bezitters van een Apple Watch verdienen.

  .
  Alsof Rolex en Tag Heuer straks geen horloges meer verkopen.
  Laat me niet lachen! En natuurlijk zijn ze niet gek.

  Die merken zitten zelfs met smart te wachten totdat er iemand een ‘kopie’ maakt van een van hun wijzerplaten. Aan een rechtzaak valt meer te verdienen dan aan een enkele wijzerplaat.

  Bovendien verdient Apple er op deze wijze ook niets extra’s aan. En was het niet Apple die een rechtzaak aan de broek kreeg van Swiss bahn omdat Apple de klok van SBB gekopieerd had….

 • Profielfoto
  Dashter

  Sorry, maar in dit artikel staan toch echt te veel spelfouten en fouten in zinsconstructies om van degelijke journalistiek te spreken. Hoe banaal het ook mag lijken, zowel redacteur en website komen op die manier helemaal niet professioneel over.

  Normaal probeer ik me niet tot dit soort geklaag te laten verleiden. Ik merk echter vaker en vaker op dat artikels op deze site blijkbaar nauwelijks worden nagelezen, jammer.

 • Profielfoto
  Mona

  @Dashter; artikelS?;-)

 • Profielfoto
  Dashter

  Wat is er mis met artikels?:)

 • Profielfoto
  Mona

  Oh, niks. Het kan beide.:smile::nerd:

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik denk niet dat de Apple Watch een deuk gaat slaan in de verkoop van A merk premium horloges. Niet door watchfaces aan te gaan bieden van juist dat soort horloges.

  En een beetje sneu is het wel natuurlijk. Als je zon Watch facet koopt voor je Apple Watch degradeer je de Apple Watch gelijk weer tot een poor mans (merk van het watchface dat je op dat moment hebt)

  In mijn pogen blijft de Apple Watch gewoon een duur gadget dat je na een dag aan het lichtnet moet hangen.

 • Profielfoto
  Zakske

  Ik denk niet dat de Apple Watch een deuk gaat slaan in de verkoop van A merk premium horloges. Niet door watchfaces aan te gaan bieden van juist dat soort horloges.

  De makers van die horloges gaan dat – geheel terecht – ook niet toestaan. Nadat Apple de Mondaine-klok van SBB had gestolen mochten ze $21 miljoen overmaken aan de Zwitserse spoorwegen. Rolex en consorten zullen nooit akkoord gaan met een dergelijke deal; door met Apple in zee te gaan associeert een luxe horlogemerk zich met goedkope troep uit een Chinese fabriek, en dat in ruil voor minder dan een euro per virtuele wijzerplaat? Stomste idee ooit, gaat dus niet gebeuren.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ah joh. Na een paar weken is er een Jailbreak voor de Apple Watch, en komen die wijzerplaatjes vanzelf wel langs.:)

 • Profielfoto
  Chytin

  Er zijn ergere dingen in het leven dan druk te maken om een artikel met fouten.
  Een krant maakt ook weleens fouten. Is dat erg? Lijkt mij niet.
  OMT wordt gemaakt door mensen, voor mensen.