Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 21 november 2014

WhatsApp laat zien wie typt in groepschat

WhatsApp is de laatste tijd bezig met het op de achtergrond activeren van nieuwe functies. De blauwe vinkjes zijn het bekendste voorbeeld, maar inmiddels zijn ook verbeteringen aan groepsgesprekken doorgevoerd. Het is nu mogelijk om te zien welke deelnemer typt.

Bij een-op-een-gesprek werd altijd al weergeven wie aan het typen was. Donderdagavond werd de functie ook toegevoegd aan groepsgesprekken. WhatsApp heeft wereldwijd 600 miljoen gebruikers. Daarvan bevinden zich er, volgens de laatste cijfers, 9,5 miljoen in Nederland.

De functie is direct actief, er is geen update van de app nodig. WhatsApp heeft deze net als de blauwe vinkjes op zijn eigen servers aangezet.

Na de overname door Facebook was het maanden stil rondom WhatsApp, maar er worden nu snel nieuwe functies geïntroduceerd. Zo komt end-to-end versleuteling van gesprekken eraan en kreeg de messenger laatste zijn langverwachte iPhone 6-update. Er zijn ook minder positieve geluiden. Zo wisselen WhatsApp en Facebook sinds kort actief data uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WhatsApp laat zien wie typt in groepschat
Sluiten