WhatsApp laat zien wie typt in groepschat

7 reacties

WhatsApp is de laatste tijd bezig met het op de achtergrond activeren van nieuwe functies. De blauwe vinkjes zijn het bekendste voorbeeld, maar inmiddels zijn ook verbeteringen aan groepsgesprekken doorgevoerd. Het is nu mogelijk om te zien welke deelnemer typt.

Bij een-op-een-gesprek werd altijd al weergeven wie aan het typen was. Donderdagavond werd de functie ook toegevoegd aan groepsgesprekken. WhatsApp heeft wereldwijd 600 miljoen gebruikers. Daarvan bevinden zich er, volgens de laatste cijfers, 9,5 miljoen in Nederland.
whatsapp-typt-520
De functie is direct actief, er is geen update van de app nodig. WhatsApp heeft deze net als de blauwe vinkjes op zijn eigen servers aangezet.

Na de overname door Facebook was het maanden stil rondom WhatsApp, maar er worden nu snel nieuwe functies geïntroduceerd. Zo komt end-to-end versleuteling van gesprekken eraan en kreeg de messenger laatste zijn langverwachte iPhone 6-update. Er zijn ook minder positieve geluiden. Zo wisselen WhatsApp en Facebook sinds kort actief data uit.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  polansky

  Altijd al een irritante functionaliteit gevonden dat je kunt zien dat iemand iets typt.

  Maar ga zo door Facebook / WhatzApp – Des te eerder is iedereen het erover eens dat we moeten kijken naar een beter alternatief!

 • Profielfoto
  Targaryen

  Wat is er daar zo vervelend aan, als ik vragen mag?

 • Profielfoto
  defores

  Inderdaad wat is er vervelend aan?
  Het is toch logisch dat men status laat zien alsof iemand een bericht typed, gelezen heeft, aanwezig is, je bericht is aangekomen? Zo hoort het eenmaal ook te werken.

 • Profielfoto
  Bpasop

  Als je in een groepsapp verstuurde tekst langer in drukt en dan op ‘info’ klikt dan krijg je nu ook een lijst te zien met wie wanneee je berichten heeft ontvangen, en gelezen;-)

 • Profielfoto
  Laminar

  Telegram is een prima alternatief!

 • Profielfoto
  belfortmac

  Ja klopt, heb Telegram ook even op mijn phone gehad.

  Helaas was ik wel de enige, dus dat was ook weer minder!:grin:

 • Profielfoto
  tinus_omt

  Deze functionaliteit is gekopieerd van Telegram, dat had dat al vanaf het begin. Dus overstappen heeft niet erg veel zin.

  Als je klacht is dat je ziet dat iemand anders aan het tikken is kun je misschien overstappen op briefkaarten, daar heb je dat probleem niet.