Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 november 2014

Veilig kopietje paspoort met KopieID-app

Identiteitsfraude is serieus pro­bleem. Met een kopie een van ID of paspoort kunnen contracten op iemands naam afgesloten worden. Veel bedrijven vragen om zo’n kopie voor hun administratie. Wordt zo’n bedrijf ge­hackt? Dan kan dat nare gevolgen hebben.

Om dit soort misbruik te voorkomen, lanceert de overheid de KopieID-app. Deze helpt je met het veilig kopiëren van een ID. Je scant je legitimatie met de app, waarna gevoelige informatie zoals je burgerservicenummer meteen doorgestreept kan worden. Ook kan een watermerk worden toegevoegd.

Nadat je de kopie hebt opgeslagen, kun je deze digitaal versturen. Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken lanceerde de app -die gemaakt is door een aantal jonge ontwikkelaars- maandag in de uitzending bij AVRO/TROS Radar.


Bewerkte kopietjes kunnen door de ingebouwde deelfunctie van iOS direct in de fotorol bewaard worden, via e-mail verzonden of naar een printer gestuurd worden. Er zijn ook versies voor Android en Windows Phone.
Downloaden
KopieID is te downloaden in de App Store en geschikt voor iPhone en iPad. De app vereist iOS 7.1 of nieuwer en is geoptimaliseerd voor iPhone 5.

  • KopieID (iOS universeel) – Gratis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Veilig kopietje paspoort met KopieID-app
Sluiten