Type Nine maakt een beetje Nokia 3310 van je iPhone

6 reacties

Kinderen. Opa vertelt: In mijn middelbare schooltijd was je helemaal hip met een Nokia 3310 of Siemens C35. Toestellen waar je drie regels tekst op kon lezen, Snake kon spelen en door het meermaals indrukken van een cijfertoets, letters kon maken.

Gelukkig was er een techniek die T9 heet. Hierdoor hoefde je maar één keer op een cijfer te drukken, de telefoon raadde het woord dat je wilde typen. Die magie is nu terug op de iPhone. Hoezo swipen? Met het Type Nine-toetsenbord type je alsof je in 1998 de blits maakte met een Nokia 3310.

Hoewel iPhones tegenwoordig alle letters een toetsenbord hebben staan, was de tijd dat het hele alfabet met 10 knoppen getypt moest worden volgens de ontwikkelaar van Type Nine zo gek nog niet. De knoppen zijn groot, dus makkelijk te raken zonder al te veel concentratie. Ook zou typen sneller gaan.
t9-keyboard
Of typen ook echt sneller gaat, hangt van je old-skool typekunsten af. Al gaat dat het niet, dan is het in ieder geval een leuke gimmick die voor 89 cent te koop is in de App Store. Helemaal 1998 is het toetsenbord ook niet, er zijn woordsuggesties en smileys. Nederlands wordt nog niet ondersteund, maar bij genoeg animo worden nieuwe talen toegevoegd.

Downloaden en typen
Type Nine is te downloaden in de App Store en werkt zowel op iPhone als iPad. Het toetsenbord vereist minimaal iOS 8.0

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  MEEUW

  Nieuwswaardig ? hoeveel t9 apps zijn er wel niet ?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Dat hebben we natuurlijk onderzocht. Er zijn alleen T9-speeddialers. Dit is voor zover ik in de app store heb kunnen vinden het eerste T9-toetsenbord dat iOS8-compatibel is en dus in alle apps werkt.

 • Profielfoto
  Ferry Barnhoorn

  Ha! supernice, ik zocht al een tijdje voor een toetsenbord als deze, ik vraag me nu alleen af of deze wel écht werkt als T-9, dan typ je hallo als 42556 en dus niet de toetsen vaker (44 2 555 555 666… dat is gewoon te lang). Als dat zo is én er komt ondersteuning voor Nederlands, ga ik dit keyboard zeker binnenhalen!

 • Profielfoto
  Sander

  Super leuk dat dit ook is toegevoegd aan de App Store, maar… iOS universeel? Op de iPhone kan ik wel begrijpen dat dit handig is, maar op de iPad..?

 • Profielfoto
  Ferry Barnhoorn

  even gemaild en het filmpje op hun site goed bekeken, het heeft inderdaad t-9 support en ze zeggen dat Nederlands in de eerste talenupdate is inbegrepen (die word binnen 3-4 weken uitgebracht)

 • Profielfoto
  Androidgirl

  Vanaf vandaag een trotse bezitter van een Nokia 108. (Naast mijn HUAWEI, kuch.) Dus ik moet mijn T9 skills weer een beetje opfrissen!:grin: