Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 november 2014
Leestijd: 1 minuut

Type Nine maakt een beetje Nokia 3310 van je iPhone

Kinderen. Opa vertelt: In mijn middelbare schooltijd was je helemaal hip met een Nokia 3310 of Siemens C35. Toestellen waar je drie regels tekst op kon lezen, Snake kon spelen en door het meermaals indrukken van een cijfertoets, letters kon maken.

Gelukkig was er een techniek die T9 heet. Hierdoor hoefde je maar één keer op een cijfer te drukken, de telefoon raadde het woord dat je wilde typen. Die magie is nu terug op de iPhone. Hoezo swipen? Met het Type Nine-toetsenbord type je alsof je in 1998 de blits maakte met een Nokia 3310.

Hoewel iPhones tegenwoordig alle letters een toetsenbord hebben staan, was de tijd dat het hele alfabet met 10 knoppen getypt moest worden volgens de ontwikkelaar van Type Nine zo gek nog niet. De knoppen zijn groot, dus makkelijk te raken zonder al te veel concentratie. Ook zou typen sneller gaan.

Of typen ook echt sneller gaat, hangt van je old-skool typekunsten af. Al gaat dat het niet, dan is het in ieder geval een leuke gimmick die voor 89 cent te koop is in de App Store. Helemaal 1998 is het toetsenbord ook niet, er zijn woordsuggesties en smileys. Nederlands wordt nog niet ondersteund, maar bij genoeg animo worden nieuwe talen toegevoegd.

Downloaden en typen
Type Nine is te downloaden in de App Store en werkt zowel op iPhone als iPad. Het toetsenbord vereist minimaal iOS 8.0

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Type Nine maakt een beetje Nokia 3310 van je iPhone
Sluiten