SwiftKey voor iOS 8 nu in het Nederlands

19 reacties

Het is een van de meest bekende toetsen­borden voor iOS 8: SwiftKey. Ook Nederlanders kunnen nu woorden swipen in plaats van typen. In een donderdagavond uitgebrachte update is onder andere ondersteuning voor Nederlands toegevoegd.

Nederlands en Engels kunnen door elkaar gebruikt worden. Swipe de letters bij elkaar en het toetsenbord maakt vanzelf een Engels of Nederlands woord. Daarbij wordt ook naar de context van de zin gekeken. Naast Nederlands zijn in de update ook Zweeds, Noord en Deens als talen toegevoegd.

Via de bijgeleverde SwiftKey-app zijn de talen in te stellen. Nederlands moet eerst gedownload worden. Dat doe je door de app te openen en te kiezen voor Languages > Nederlands > Download.

SwiftKey-NL

 

 • Hoe installeer je een toetsenbord op iOS 8? Lees het in ons uitgebreide artikel over aangepaste toetsenborden.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  iFlorens

  En het werkt nog goed ook! Met Minuum in het Nederlands kon ik totaal niet over weg maar deze doe het echt goed.

 • Profielfoto
  Afroman

  Maar de “Swype”-functie werkt nog steeds niet op de iPad (2)….

 • Profielfoto
  4you

  HUH??

  Indien je “Allow Full Access” aanzet:

  “Full access allows the developer of this keyboard to transmit anything you type, including things you have previously typed with this keyboard.
  This could include sensitive information such as your credit card number or street address”

  Het moet toch niet gekker worden, dit is gewoon een keylogger.

  Ik snap dan ook niet dat OMT dit soort programma’s ‘aanprijst’.

 • Profielfoto
  App69

  Werkt niet.

 • Profielfoto
  Maced.2

  troep

 • Profielfoto
  Jbos

  Moet je full acces aanzetten ?
  Het enigste wat ik mis van mijn oude android is idd het swype

 • Profielfoto
  vmacaay

  Ik begrijp dat het een beetje eng is als je alleen afgaat op de waarschuwing die Apple geeft. Gelukkig staat er in de waarschuwing “Could” dus is het niet per definitie zo.

  Een snelle blik op de website van swiftkey en je vind al waarom zij dit nodig hebben.

  Swiftkey Waarom full acces

  Om de functionaliteit van swiftkey te behouden hebben zij fullacces nodig, denk hierbij aan talen, voorkeuren en nieuwe woordenboek toevoegingen. Dit wordt allemaal in de centrale app opgeslagen, je weet wel die je op je homescreen kan vinden. Deze mogelijkheden worden niet aangeboden in “keyboard extensions framework”. Aldus Swiftkey.

  Swiftkey loopt al een tijdje mee in de android wereld en gaat natuurlijk niet hun eigen verdienmodel om ver schoppen door data te verzamelen en deze te gebruiken om je rekening leeg te halen.

  Als je daar zorgen om maakt ben je goed met je privacy bezig. Maar uiteindelijk moeten wij als consumenten ook een beetje vertrouwen hebben in de bedrijven die innoverende oplossingen bieden aan ons.

 • Profielfoto
  rdg05

  Als je full acces niet aanzet werkt swype niet.
  En aangezien alles gelogd wordt, lijkt me dit dus helemaal niet zo handig.
  Overigens even getest, en het werkt goed, maar ja als alles wordt overgestuurd, compleet kansloos vind ik.

 • Profielfoto
  vmacaay

  @rdg05 ik gebruik deze app niet. Maar kun je aantonen dat alles wordt over gestuurd?

  Fleksy die ik wel gebruik en ik gok nog vele van de andere toetsenbord apps hebben full-acces nodig om de volledige ervaring te bieden.

  Dit is een architectonische keuze geweest van Apple. Binnen de huidige API hebben de ontwikkelaars weinig vrijheid om zonder full acces de rijke ervaring te bieden die deze apps juist willen bieden.

  Android is anders ingericht waardoor de app dat niet op Android vraagt. Swiftkey vraagt daar wel toegang tot de SD-kaart en Photos / Media / Files. hierdoor kunnen zij daar de voorkeuren wegschrijven en andere benodigdheden.

 • Profielfoto
  la1974

  Zodra je op een site op een wachtwoordveld komt gaat de alternatieve toetsenborden uit en verschijnt het standaard toetsenbord van Apple.

  Je hoeft dus niet bang te zijn dat je gevoelige informatie verstuurt. Wel altijd blijven opletten want dit zal best wel een keer fout gaan.

 • Profielfoto
  ray-

  eindelijk die predictive tekst in het NL. Ik vind het ziekelijk dat apple het gewoon vertikt om het in het standaardtoetsenbord te implementeren. Dat vind ik een echt probleem aan apple producten, in de US allemaal goed en wel, maar ondersteuning in ons land is echt zo slecht. Terwijl Google op dat vlak toch al heel lang een stuk verder staat

 • Profielfoto
  Domtoren

  Swiftkey loopt al een tijdje mee in de android wereld en gaat natuurlijk niet hun eigen verdienmodel om ver schoppen door data te verzamelen en deze te gebruiken om je rekening leeg te halen..

  Wat is dat verdienmodel dan eigenlijk? Ze geven de app gratis weg. Dus als ze niet verdienen aan mijn data, waaraan dan wel?

 • Profielfoto
  Targaryen

  Werkt dat swipen nu echt veel vlotter dan gewoon typen? Ik kan het me in elk geval niet inbeelden…

 • Profielfoto
  marciemarc

  En er zijn zeker 20 mensen aangenomen bij Swiftkey om alle berichtjes van iederen te lezen en door te geven aan de politie ?
  Ik heb niks te verbergen en maak me dus geen zorgen hierover. Er is echt niemand die op mijn berichtjes staat te wachten.

  Hierbij mijn laatste 7 berichten, iedereen mag ze lezen:

  – Even testen of het keyboard Swiftkey goed werkt, wow, dit gaat beter dan verwacht

  – Ok, ik zal je vanavond even bellen

  – Dat kan, ik zal morgen na 16u even langskomen

  – Gratis gekregen via de Apple store app

  – Namiddag rond 14u verwacht ik

  – Ja, alles is ok

  – Kun je dit nummer even bellen voor een afspraak te maken

  – Ik ga nu rijden, tot zo

 • Profielfoto
  Targaryen

  Marc, worden die zinnen automatisch gevormd als je begint te vegen of moet je effectief elk woord vormen? Anders zit het nog niet helemaal snor met die app. Je belt namelijk om een afspraak te maken en niet voor een afspraak te maken. Maar goed, leuk dat het schijnt te werken, alleen snap ik de meerwaarde niet van dat vegen.

 • Profielfoto
  vmacaay

  @Domtoren Ik had niet gezien dat de App gratis was op. Op Android hebben ze onlangs in-app purchases toegevoegd om het uiterlijk aan te passen. Daarvoor moest er worden betaald voor de app.
  Why freemium

  In het kort: door gratis te zijn willen ze hun markt positie versterken waardoor ze op de business to business markt sterker staan. Daarnaast verwacht ik dat er op iOS ook binnenkort in-app aankopen worden toegevoegd in een vergelijkbare vorm als op Android.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Ik kan maar niet wennen aan het swipen. Maar het is superfijn dat je niet twee keyboards nodig hebt voor Engels en Nederlands.

  Is er ook een klassiek toetsenbord die dit kan? Als ik namelijk Engels type op het standaard Nederlandse toetsenboard dan kan ik alles dubbel typen omdat alles gecorrigeerd wordt (en anders om).

  Ik wil gewoon 1 toetsenbord die zowel Engels als Nederlands herkend!

 • Profielfoto
  Targaryen

  Zet die vervelende spellingcontrole gewoon uit op je telefoon, Renzo.

 • Profielfoto
  Laminar

  Noch mijn iPad mini retina als op mijn iPhone 4S kan ik een andere taal downloaden. “Connect to the internet to download additionele languages”. Maar ik ben verbonden met internet! Full acces staat aan.

  Wie weet raad?