‘Stereo en 12,2-inch scherm in iPad Plus’

8 reacties

Er zijn nieuwe geruchten over de mogelijk aanstaande grotere iPad, ook wel iPad Pro of iPad Plus genoemd. Volgens het Japanse Macotakara krijgt de iPad Plus in tegenstelling tot eerdere geruchten geen 12,9-inch scherm, maar een schermdiagonaal van 12,2-inch.

Ook zou het apparaat twee speakers krijgen voor stereogeluid. De speaker naast de Lightning-connector blijft zitten, maar er wordt ook een speaker aan de bovenkant toegevoegd. Omdat de grote iPad volgens dezelfde geruchten vooral horizontaal zal worden gebruikt, ontstaat zo links en rechts geluid.

Verder zal de iPad Plus volgens bronnen van het blog 7 millimeter dun zijn. Dat is dikker dan de iPad Air 2 en zit verder tussen de iPhone 6 en iPhone 6 Plus in. De camera’s, Lightning-connector en home button blijven ongewijzigd.

ipad-plus-03
Render van een iPad mini, iPad Air en iPad Plus.

De vormfactor van de iPad Plus zou lijken op die van de Microsoft Surface 3. Onduidelijk is of er een toetsenbord en stylus bijgeleverd wordt. De scherm­grootte komt opvallend dicht in de buurt van de gerucht­makende Retina MacBook Air. Eerder gingen al geruchten over een iPad Plus met iOS én OS X. Zouden de iPad Plus en Retina MacBook Air hetzelfde apparaat worden?

Apple is al enige tijd bezig met het voorbereiden van split screen apps in iOS. Daarnaast verschijnen de eerste echte desktop-klasse apps als Pixelmator for iPad. Mogelijk is de tijd volgend jaar rijp voor een iPad Plus.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Noest

  Ik kan me goed voorstellen dat hier een markt voor is, maar de MB Air vervangt hij nog niet volgens mij. Maar wie weet, over een paar jaar….

  Wanneer het voor de creatieve doelgroep echt pas interessant wordt is wanneer het touch-screen Wacom-achtige eigenschappen krijgt. Dat lijkt mij beter dan wanneer het in een pen zit ingebouwd.

  Apple moet Wacom gewoon kopen en dan de boel integreren;)

  Verder zullen er ook best wat mensen zijn die het ding thuis op de bank gaan gebruiken om televisie mee te kijken en te mailen e.d., lijkt mij.

  Maar aan tafel zie ik het de notebook nog niet vervangen. Voor mij in ieder geval. En zeker niet de MBs met die heerlijke toetsenborden. Ik vind de toetsenborden van de MBs ook vele malen beter dan het draadloze toetsenbord dat je bij de iMac krijgt. Zelfs het toetsenbord van de MB White is tot op heden niet geëvenaard door een ander toetsenbord. Wat heb ik daar eindeloos veel op geschreven zeg! Heerlijk.

  En zo fijn hoe je in die afgesloten ruimte komt te zitten zodra je op een notebook schrijft, ik vind het persoonlijk fijner schrijven dan op een desktop, heb daarbij altijd het gevoel verder van de tekst die ik schrijf te staan, minder verbonden te zijn, betrokken. Maar goed, dat is wellicht alleen maar mijn ervaring:)

 • Profielfoto
  belfortmac

  Als hier mee de MB Air verdreven wordt ben ik klaar met Apple, en genoodzaakt terug te keren naar Windows.
  Een Iphone wil ik niet, en zal ik nooit kopen, mijn Ipad ben ik op uitgekeken en is het huis uit.
  Apple, Goed bezig!!:cry:

 • Profielfoto
  Moltie

  “If you see a stylus, they blew it.”

  Steve Jos, 2010

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …ben ik klaar met Apple, en genoodzaakt terug te keren naar Windows.
  Een iPhone wil ik niet, en zal ik nooit kopen, mijn iPad ben ik op uitgekeken en is het huis uit. … …:cry:

  .
  Dergelijk drama-queen gedrag zien we bij elke stap die Apple neemt.

  Je zult gemist worden.:lol:

 • Profielfoto
  Noest

  “If you see a stylus, they blew it.”

  Steve Jos, 2010

  Klopt helemaal.

  Jobs had het hier volgens mij over de bediening van een iPad, niet over het tekenen erop door een artiest.

  Er is geen ontkomen aan, met een pen teken je nu eenmaal nauwkeuriger dan met je vingers.

  Maar het is wellicht inderdaad beter wanneer Apple de oplossing van de stylus overlaat aan aan externe partijen. Dan kunnen ze hun beleid, dat gebaseerd is op de uitspraken van Jobs, tot in de eeuwigheid doorvoeren. Aangezien de wereld verder toch niet verandert en de behoeften van de gebruiker ook niet.

  Laat Apple de pen, het potlood, de kwast maar opnieuw uitvinden. Ik kan me daar dan iets bij voorstellen in de vorm van dat en het oppervlakte en de stylus (wat Apple natuurlijk anders gaat noemen) informatie doorgeven en dat door het scheppen van frictie het effect van papier of doek kan worden nagebootst. Dat het niet slechts een Wacom-kopie wordt. Maar ook met daadwerkelijk toevoegingen.

  Maar goed, eerst maar eens zien waar ze mee komen;)

 • Profielfoto
  belfortmac

  Wel even goed citeren Willem, ik zei als de MB Air verdreven wordt.

  En ik zal jou ook niet missen hoor, mocht het zo zijn!!

 • Profielfoto
  Buzz

  het drama-queen gehalte van je reactie wordt er niet minder op als je die voorwaarde meeneemt in het citaat, daalhofmac.

  En Noest: Van de stellige uitspraken van Jobs trok zelfs Jobs zich destijds weinig aan. Maar ik vermoed dat Apple vindt dat de relatief kleine groep van iPad gebruikers die zich interesseert in een stylus en de producten van Wacom, al prima bediend worden door de verschillende leveranciers van software en accessoires. Op een stylus bij een iPad meegeleverd zou ik dus niet te veel rekenen.

 • Profielfoto
  Noest

  @Buzz_D Ja, dat denk ik ook, maar toch liet ik ook mijn fantasie even gaan:)

  [email protected], op die afbeelding bovenaan bij het artikel, is dat de vermoedelijke iPad Pro in vergelijking met een MB Air 13″?

  Het liefst zou ik de iPad Pro niet groter dan de MB Air 11″ zien. Dat moet toch passen? Of ben ik nou zo veeleisend?:roll: