Starwood Hotels start smartphone-sleutel

5 reacties

Geniet nog even van je hotelkamersleutel of smartcard zolang het nog kan. Na een eerdere aankondiging van Hilton begint concurrent Starwood Hotels a.s. woensdag in 10 hotels van Aloft, Element en W Hotels met een nieuwe hotelkamersleutel: je smartphone.

Het werkt nu voor iPhone, Android en Windows Phone en als we Apple zelf mogen geloven vanaf de lente ook met de Apple Watch. De techniek is op basis van Bluetooth. Je hebt de gratis SPG-app en een SPG-account nodig.

Apple kondigt de Starwoodsleutel aan op de Apple Watch.
Apple kondigt de Starwoodsleutel aan op de Apple Watch.

24 uur voor aankomst krijg je met een push-bericht een uitnodiging om gebruik te maken van SPG Keyless. Wanneer je dit accepteert krijg je een nieuw pushbericht met de mededeling dat je bent ingecheckt én je kamernummer. Wanneer je in het hotel bent aangekomen loop je direct naar je kamer en houd je je telefoon met bluetooth én de app geactiveerd voor het kamerdeurslot. Het groene lampje gaat branden en je kunt de deur openen. Zorg er wel voor dat je batterij niet leegraakt wanneer je buiten de kamer bent. Ook is het niet duidelijk of de digitale sleutel gedeeld kan worden met een andere smartphone, zodat een eventuele kamergenoot ook naar binnen kan.

Early adopters kunnen vanaf woensdag terecht in Aloft Beijing, Aloft Cancun, Aloft Cupertino, Aloft Harlem, W Doha, W Hollywood, W Hong Kong, W New York-Downtown, W Singapore and Element Times Square. Begin 2015 moeten 30.000 kamerdeuren in 150 hotels met je smartphone te openen zijn.

 

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  sciletto

  Ik houd van technologie en ik zie graag star trek en star wars tot leven komen maar gaan we hierin niet te ver? We maken op deze manier onze horloges en mobiels wel heel waardevol.

  Als je 1 van deze apparaten kwijt raakt of ze worden gestolen dan ben je in het buitenland verder van huis dan dat je portemonnee gestolen zou worden.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Haha ja precies dat, leuk dat het mogelijk is, maar zoals met alles, houd het als keuze.

 • Profielfoto
  ArMac

  Dit is natuurlijk niet nieuw, je hebt ook zaplox die hier mee bezig is: http://youtu.be/RZoobLw85bA een beter filmpje vind ik.

 • Profielfoto
  ArMac

  Ik houd van technologie en ik zie graag star trek en star wars tot leven komen maar gaan we hierin niet te ver? We maken op deze manier onze horloges en mobiels wel heel waardevol.

  Als je 1 van deze apparaten kwijt raakt of ze worden gestolen dan ben je in het buitenland verder van huis dan dat je portemonnee gestolen zou worden.

  We staan pas aan het begin! En ik raak liever mijn telefoon kwijt dan mijn portemonnee. Mijn telefoon kan ik met 1 druk op de knop compleet wissen. Als ik mijn portemonnee kwijt ben, moet ik allerlei pasjes gaan blokkeren, waarmee mijn rekening dan al leeg is gehaald.

  Daarnaast blok ik mijn telefoon met mijn vinger en/of een code. Mijn portemonnee is niet zo beveiligd. Zeker in het buitenland, raak ik veel liever mijn telefoon kwijt. Succes met aangifte doen als iemand geen Engels spreekt en die aangifte heb je nodig omdat je anders niks terug krijgt van een bank, of een boete mag betalen voor het kwijtraken van je paspoort en rijbewijs.

 • Profielfoto
  remcojan

  Als je 1 van deze apparaten kwijt raakt of ze worden gestolen dan ben je in het buitenland verder van huis dan dat je portemonnee gestolen zou worden.

  Dat staat dan haaks op de algemene klacht van veel mensen dat je steeds meer pasjes voor van alles nodig hebt. Met altijd als opmerking waarom ze dat niet allemaal op 1 pasje kunnen zetten. Nu zijn we bijna zo ver dat je minder pasjes nodig is het weer niet goed…..