‘Stalen Apple Watch gaat $500 kosten, goud voor $4000’

24 reacties

Het enige dat Apple over de prijs van de Apple Watch heeft gezegd, is dat het horloge vanaf 350 dollar verkrijgbaar zal zijn. Al snel werd aangenomen dat die prijs voor de Sport-editie was. Nieuwe geruchten bevestigen dit en geven de prijs van de andere edities.

Volgens het redelijk betrouwbare iGen.fr gaat de Apple Watch van roestvrij staal 500 dollar kosten. Golddiggers moeten de knip verder opentrekken. De Apple Watch Edition in 18-karaats goud gaat volgens de geruchten voor 4000 tot 5000 dollar over de toonbank.

De genoemde prijzen zijn alleen voor het horloge zelf. Een bandje moet volgens iGen apart aangeschaft worden. Apple biedt zes bandjes aan die om alle Apple Watch-edities passen. De prijs van de bandjes is onbekend.
watch-bands
Hoewel aanvankelijk weinig over de Apple Watch bekend was, wordt langzaam maar zeker meer bekend. Zo heeft Apple-topvrouw Angela Ahrendts recent verklapt dat het horloge in de lente verkrijgbaar zal zijn. Jony Ive onthulde dat de Apple Watch een stille wekker krijgt die je met klopjes op je pols wekt. Als laatste wist DisplaySearch te melden dat het scherm een resolutie van 240 bij 320 pixels heeft. Daarmee komt de pixeldichtheid van het kleine model op 299 pixels per inch (ppi), bij de grotere versie is het 261 ppi.

Reacties

24 reacties
 • Profielfoto
  Joranbusscher

  500,- en dan wordt hij zonder bandje geleverd? Lijkt me sterk. Dat is wel héel duur, zelfs voor Apple.

 • Profielfoto
  SvS

  Te duur voor iets wat maar 1 dag loopt.
  Sorry, maar eerst zien dan geloven; of t gaat lopen.
  Mooi ding, hoor! Maar prijs en accuduur, dat is waar Apple nog aan moet werken.

 • Profielfoto
  UtregCity

  Tja, dat was wel een beetje te verwachten, niet? Het zal geen prijsbreker worden. Ga eerst maar voor de sport versie, kijken of de Apple Watch echt m’n leven zal gaan veranderen, zoals Tim heeft aangekondigd…;-)

 • Profielfoto
  iSponge

  ‘k zie het tegen die tijd wel… Tot die tijd voldoet m’n Pebble prima:)

 • Profielfoto
  Grogy

  Dit wordt de flop van de eeuw!

 • Profielfoto
  donut

  Apple wil nu high Fasion worden daar horen deze prijzen bij…
  Een soort Google glass failure voorzie ik, want mooi is het ding niet, functioneel ook niet: wel duur en bling bling:)
  iets voor rappers, oliesheiks, dictators en andere kijkmijeens met geld…

 • Profielfoto
  WST

  “Jony Ive onthulde dat de Apple Watch een stille wekker krijgt die je met klopjes op je pols wekt.”
  Leuk zo’n wekker!
  Moet je eerst wakker worden, je Watch uit de lader halen, om doen en dan wachten tot je Watch je gaat wekken met een klopje.

 • Profielfoto
  sunapple

  Hoe duurder hoe beter erover na is gedacht toch? Ik ben benieuwd hoe erg de kinderziektes zullen zijn, want dit is natuurlijk wel een dingetje met zoiets nieuws. Stel je eens voor dat het goud van de dure versie eraf slijt of iets dergelijks.. Het ding is nu zo high-profile dat ze zich geen fouten kunnen veroorloven.

  De iPhone was ook duurder dan de rest toen hij uitkwam en het was een ongekend succes vanaf de eerste versie. Ik denk niet dat dit voor de Apple Watch anders zal gaan.. Goedkoper maken kan altijd nog natuurlijk.

 • Profielfoto
  roger767

  Voor 500 dollar / euro heb je een mooie horloge met zwitsers uurwerk. Die in tegenstelling tot de AppleWatch niet na een jaar obsolete is.
  Ik zou alleen voor de sport editie gaan en een 3rd party bandje kopen.

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Ik vind het wel heel veel geld. Dat vind ik het niet waard.

 • Profielfoto
  Zakske

  Leuk zo’n wekker!
  Moet je eerst wakker worden, je Watch uit de lader halen, om doen en dan wachten tot je Watch je gaat wekken met een klopje.

  Ik denk dat Tim Cook hoopt dat elke Apple fan zo achterlijk is dat hij er twee koopt; één voor overdag en één voor ’s nachts. $5.000 voor een dergelijk lelijk ding vind ik waanzinnig, dan kun je net zo goed even doorsparen voor een Rolex. Die zijn ook behoorlijk lelijk, maar een Rolex is tenminste waardevast.

 • Profielfoto
  exilim

  @Grogy

  Dit wordt de flop van de eeuw!

  Ik verwacht absoluut het tegenovergestelde! Dit wordt voor Apple de verkoophit van 2015!

 • Profielfoto
  polansky

  Ik neem aan dat je dit ironisch bedoeld Exilim.

  Je bent echt een idioot als je voor dit horloge, met zoveel manco’s, zoveel geld neer wil tellen. Misschien dat het ooit potentie heeft om een succes te worden, maar de eerste versie voor zoveel geld?

  No way. Dan moet je echt een Apple fundamentalist zijn om dat er voor over te hebben.

 • Profielfoto
  exilim

  Ik verwacht dat er komend jaar zo rond de kerstdagen van 2014 wel een iWatch S uitkomt o.i.d. waar de nodige manco’s uitgehaald zijn. Er zijn veel te veel mensen op deze planeet met veel te veel geld en vandaar mijn verwachtingen m.b.t. de iWatch.

  Ik heb de nieuwe Quote 500 gezien en ik zie daarin al de nodige gegadigden voor zo’n gouden iWatch. Als warme broodjes gaan ze straks over de plank, Mark My Words!!

 • Profielfoto
  polansky

  Quote 500
  Er zijn 9 miljoen gezinnen in Nederland, dan heb jij het over de 500 rijksten…

  En die 500 rijksten hebben echt niet allemaal zin in een Apple watch.
  De mesten daarvan zullen overigens vast al in het bezit zijn van een waardevaste Rolex.

  De Apple Watch is een speeltje voor de rijken. Misschien waar, maar daarmee distantieert Apple zich dan wel van het klootjesvolk dat Apple draaiende houdt. Kan zelfs uiteindelijk weleens flink tegen ze gaan werken.

 • Profielfoto
  koolenboer

  :lol: Een horloge van 500 euro die elke dag opgeladen moet worden en waarop je kaarten en foto’s kunt bekijken?!!

  Nee dank je, mijn pebble voldoet prima. En dat voor nog geen 150 euro:-)

  Over een paar jaar is apple waar het was toen ze Jobs buiten schopte.
  De producten zijn niet meer uniek en bovendien veelte overpriced.

  Ben blij dat steeds meer concurrenten ook mooie producten leveren en dat voor veel minder.

 • Profielfoto
  Myquandro

  Wat een prijs. Vanaf €350,- werd er gezegd bij de presentatie, dat leek mij prijzig maar wel prima voor een horloge dat beter is dan wat er nu op de markt is. Echter voor €500,- ga ik toch heel erg twijfelen of dit het wel waard is. Ik loop niet graag met plastic bandjes en goud vindt ik niet mooi, dus voor mij zou het denk ik op zo’n €600,- uitkomen (horloge + bandje) en dat is een hoop geld voor een product dat zich niet bewezen heeft en misschien niet eens beter is dan sommige andere smartwatches van €250,- tot €350,-.

  Het grote voordeel van deze prijzen vindt ik wel is dat je waarschijnlijk niet veel van deze Apple Watches gaat tegenkomen en dat vind ik een behoorlijk pluspunt. Dat betekent echter wel dat dit geen grote inkomstenbron zou worden voor Apple. Wordt het dat wel en loopt de hele wereld er mee bij wijze van spreken dan is de Apple Watch minder gewild want iedereen heeft hem. Dat maakt het naar mijn mening toch een lastig product om goed in de markt te zetten.

  Aan de andere kant, als je een Apple Watch koopt voor €1000,- en je kijkt naar een nieuwe smartphone dan denk ik dat er maar weinig zijn die een Android kopen en hun €1000,- horloge wegdoen. Er zijn er nu al genoeg die bij Apple blijven omdat ze anders moeite moeten doen voor migratie.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Een vrolijke discussie is hier weer op gang gekomen. Gezeur over de prijs. Beste mensen: je hoeft hem niet te kopen! En als je een Apple Watch wilt kopen, kan je terecht vanaf €349 en dan heb je meteen het meest vlotte model te pakken, de aluminium Sports version. Heeft ook de meest “Apple-achtige” uitstraling als je mijn mening vraagt. De opmerking over de klopwekker vind ik een goeie. De Watch ligt ’s nachts inderdaad op de lader, dus dan kan de wekker alleen overdag worden ingezet, om je voor een afspraak te waarschuwen of zo.

  Al die sceptische mensen die denken dat het niks gaat worden met de Apple Watch. Daar gaan jullie je enorm in vergissen. Het wordt een enorm succes. Let op mijn woorden! Meest verkochte model zal de Sports versie wel worden, maar ook de duurste voorspel ik een gouden toekomst! Er zijn veel mensen met zoveel geld dat ze het niet op kunnen krijgen. Van Paris Hilton tot en met Vanessa, bij wijze van spreken. En dan nog al die oliesjeiks. Voor hen is €5000 peanuts.

 • Profielfoto
  Macfannijmegen

  Wat een geneuzel over dat ’s nachts laden. Het zal echt geen uren duren voor hij vol is, dus gewoon even afdoen en opladen tijdens het douchen/badderen of het kijken van een TV serie en hij is weer vol.
  Accuutje is toch maar 300/350 mah ofzo, dus laden gaat geen uren duren. Net als je telefoon die niet 8 uur hoeft te laden;)

 • Profielfoto
  App69

  Waarom wordt hij dan nu al in de verkoopcijfers bij overige geplaatst?
  Diegenen die denken dat dit een hit wordt zijn niet goed bij hun hoofd.
  Niet vergeten dat je er weinig aan hebt zonder een iPhone! Ondanks al jaren Apple producten te gebruiken heb ik geen iPhone.

 • Profielfoto
  makasa

  Echt rijken kopen geen Apple Watch. Die beginnen te kijken in prijsklasses boven € 5000,-. Bijvoorbeeld deze van Nederlandse bodem. http://www.gronefeld.com .

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ah. Mensen zat die aan twee armen versiersels dragen.
  Horloge links en horloge rechts is dus ook geen enkel probleem.

  Eén voor de sier, en één (Apple Watch) voor het gebruik.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …en dat is een hoop geld voor een product dat zich niet bewezen heeft en misschien niet eens beter is dan sommige andere…

  Alsof dat ooit heeft uitgemaakt met producten van Apple (lees: iPhone, iPad, iPod).

 • Profielfoto
  computer space

  Echt rijken kopen geen Apple Watch. Die beginnen te kijken in prijsklasses boven € 5000,-. Bijvoorbeeld deze van Nederlandse bodem. http://www.gronefeld.com .

  Holy Crap! 134.500€ Excl BTW…. En niet eens gratis verzenden voor die prijs…. Tja, moet met van de Brink denk ik.