Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 november 2014

Spotify laat je favoriete playlist horen tijdens Uber-rit

Na een samenwerking met KLM, gaat taxi­dienst Uber ook samenwerken met Spotify. Uber-passagiers kunnen vanaf deze week zelf de muziek uitkiezen die in de auto te horen is. Bij het bestellen van een Uber, kan ook een playlist voor tijdens de rit gekozen worden.

Uber integreert hiervoor Spotify in hun app. Na het koppelen van hun account kunnen Spotify Premium-gebruikers bij het bestellen van een Uber meteen een playlist kiezen. In een blogpost laat Uber weten dat de service vanaf aanstaande vrijdag in 10 geselecteerde steden van start zal gaan.

In eerste instantie zal Your Ride, Your Music beschikbaar zijn in Londen, Los Angeles, Mexico Stad, Nashville, New York, San Francisco, Singapore, Stockholm, Toronto en Sydney. Wanneer Nederland volgt is nog niet duidelijk. Uber zegt de service de komende weken wereldwijd uit te gaan rollen.

Technisch is dit eenvoudig te realiseren. De chauffeur gaat de iPhone die gebruikt wordt voor het bijhouden van de ritten waarschijnlijk middels een AUX-kabel verbinden met de stereo-installatie in de auto. De muziek kan ook tijdens de rit met je eigen telefoon en de Spotify-app aangepast worden.

Een leuke extra service voor passagiers, maar wel even doorbijten voor de chauffeur als een fan van bijvoorbeeld deathmetal instapt.

Reageer op artikel:
Spotify laat je favoriete playlist horen tijdens Uber-rit
Sluiten