Spotify laat je favoriete playlist horen tijdens Uber-rit

7 reacties

Na een samenwerking met KLM, gaat taxi­dienst Uber ook samenwerken met Spotify. Uber-passagiers kunnen vanaf deze week zelf de muziek uitkiezen die in de auto te horen is. Bij het bestellen van een Uber, kan ook een playlist voor tijdens de rit gekozen worden.

Uber integreert hiervoor Spotify in hun app. Na het koppelen van hun account kunnen Spotify Premium-gebruikers bij het bestellen van een Uber meteen een playlist kiezen. In een blogpost laat Uber weten dat de service vanaf aanstaande vrijdag in 10 geselecteerde steden van start zal gaan.

In eerste instantie zal Your Ride, Your Music beschikbaar zijn in Londen, Los Angeles, Mexico Stad, Nashville, New York, San Francisco, Singapore, Stockholm, Toronto en Sydney. Wanneer Nederland volgt is nog niet duidelijk. Uber zegt de service de komende weken wereldwijd uit te gaan rollen.

Technisch is dit eenvoudig te realiseren. De chauffeur gaat de iPhone die gebruikt wordt voor het bijhouden van de ritten waarschijnlijk middels een AUX-kabel verbinden met de stereo-installatie in de auto. De muziek kan ook tijdens de rit met je eigen telefoon en de Spotify-app aangepast worden.

Een leuke extra service voor passagiers, maar wel even doorbijten voor de chauffeur als een fan van bijvoorbeeld deathmetal instapt.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  SunKeeper

  Na het koppen van hun account kunnen…

  Kop ‘em in, ouwe!

 • Profielfoto
  Usain

  Yo OMT’ers effe een tip voor jullie: registreer jezelf nu bij Uber en maakt gebruikt van promocode uberUSAIN en ontvang gratis uber tegoed. Geen grap.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Volgens mij heeft iemand hier het referral-programma ontdekt;-)

 • Profielfoto
  Usain

  Ssssttt..

 • Profielfoto
  Needler

  Wat heeft Uber of Spotify met Apple te maken?

 • Profielfoto
  Androidgirl

  Lekker met je koptelefoon op in de tram zitten, ogen dicht… Spaart je portomonnee!:smile:

 • Profielfoto
  Melle

  @usain > op zich wil ik je geloven, maar wat is gratis uber tegoed? 1 euro, 5euro, 10 euro? Als je niet weet wat je krijgt, dan is het niet de moeite om te proberen.

  OFF Topic > ik kan geen berichten via de app post op OMT posten met mijn iPhone. Vreselijk irritant; ik vergeet het altijd en dan is mijn post weg. Nu eens de moeite genomen om het via computer te herhalen, en intussen weet ik ook dat het aan de app ligt…

  maar welk een inefficiëntie !