Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 november 2014
Leestijd: 1 minuut

‘Skin Tone Selector’ voor Emoji op komst

Emoji zijn altijd geel of blank. Dat is voor westerlingen heel vanzelfsprekend, maar Afrikaans-Amerikanen, Latino’s en andere bevolkingsgroepen kunnen zich er letterlijk niet in vinden. Reden voor MTV Act om voor meer diversiteit in Emoji te pleiten.

Die geluiden hebben inmiddels ook het Unicode Consortium bereikt. De makers van Emoji willen daarom een Skin Tone Selector introduceren bij de volgende uitgave van Emoji-standaard. Zo wordt het mogelijk worden om etnische diversiteit aan te brengen. Dat kan er als volgt uitzien:

Apple profileert zich maar wat graag als een bedrijf waar ongelijkheid tussen rassen en seksen niet getolereerd wordt. Sterker nog, het bedrijf blijkt al langer bezig te zijn om meer etnische diversiteit toe te voegen aan het emoji-toetsenbord. Apple was een van de eersten om een homo- en een lesbisch stelletje aan de standaard aanwezige emoji toe te voegen.

Emoji zijn niet alleen smileys, maar ook vaak tekeningen van mensen. Een baby-emoji zou er met verschillende huidskleuren bijvoorbeeld zo uitzien:

Komen er dan vijf keer zoveel emoji in het toetsenbord? Waarschijnlijk niet. Hoewel nog niet duidelijk is hoe en hoe snel de nieuwe standaard voor emoji geïmplementeerd zal worden, kan Apple het als volgt toepassen:

De skin tone selector wordt in het midden van 2015 verwacht. Het duurt daarna nog even voordat de nieuwe emoji-tekens in iOS worden opgenomen. Dit komt omdat Apple zich aan de Unicode-standaard houdt. Hierdoor kunnen de icoontjes ook verstuurd worden naar Android of Windows Phone. Naast de cultureel diverse emoji, worden nog 250 nieuwe icoontjes verwacht.

Drie van de 250 nieuwe emoji.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Skin Tone Selector’ voor Emoji op komst
Sluiten