Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 november 2014
Leestijd: 2 minuten

SanDisk komt met iXpand USB-stick voor iOS-apparaten

Een 16GB iPhone is eigenlijk alleen goed voor Apple’s marge, maar beperkt je al snel in de hoeveelheid foto’s en video’s die gemaakt kunnen worden. Dat is deels op te lossen met iCloud-fotobibliotheek, maar Sandisk heeft ook een (non-cloud) oplossing gelanceerd.

De SanDisk iXpand is een USB-stick met een Lightning en gewone USB-connector. Met de bijgeleverde app kunnen snel foto’s en video’s van en naar een iOS-apparaat gekopieerd worden. De stick is leverbaar in 16, 32 en 64GB, maar niet bruikbaar voor muziek en apps.

De iXpand USB-stick doet twee dingen heel erg goed. Allereerst kan de bijgeleverde iXpand sync-app automatisch een back-up van je hele fotorol maken. Daarnaast kunnen er ook films op de stick gezet worden die met dezelfde app af te spelen zijn. Zelfs formaten die normaal niet door iOS worden ondersteund. Handig voor films in het vliegtuig. Het ontwerp is mooi Apple-achtig en de Lightning-connector flexibel.
https://www.youtube.com/watch?v=zhH5faWowBs
De claim “Quickly free up space on your iPhone of iPad” wordt niet echt waargemaakt. Zo is er geen mogelijkheid om foto’s van de iPhone naar de iXpand te verplaatsen, er kan alleen gekopieerd worden en foto’s moeten later alsnog handmatig uit de camerarol verwijderd worden. Foto’s bekijken met de bijgeleverde apps is ook geen genot, een mogelijkheid om in te zoomen ontbreekt volledig en tussen foto’s swipen gaat niet erg vloeiend.

Om hoge schrijf- en leessnelheden te garanderen, bevat de iXpand USB-stick een ingebouwde accu. Die houdt het volgens SanDisk een flink aantal films uit, maar een USB-stick met accu is wel een apart idee.

Voor wie extra opslag voor foto’s en video’s wil of snel een back-up wil maken, is de iXpand een prima apparaat. Structureel ruimte vrijmaken op je iOS-apparaat zal er echter moeilijk mee gaan. Tenzij je over een trage internet­verbinding beschikt, is iCloud-fotobibliotheek een handigere oplossing.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De 16GB-, 32GB- en 64GB-varianten van de iXpand zijn vanaf 16 november verkrijgbaar voor $59,99 $79,99 en $119,99. Er is nog geen informatie over de Nederlandse prijzen en verkrijgbaarheid. De redactie heeft dit bij SanDisk nagevraagd en zal dit bericht bijwerken zodra meer bekend is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
SanDisk komt met iXpand USB-stick voor iOS-apparaten
Sluiten