SanDisk komt met iXpand USB-stick voor iOS-apparaten

12 reacties

Een 16GB iPhone is eigenlijk alleen goed voor Apple’s marge, maar beperkt je al snel in de hoeveelheid foto’s en video’s die gemaakt kunnen worden. Dat is deels op te lossen met iCloud-fotobibliotheek, maar Sandisk heeft ook een (non-cloud) oplossing gelanceerd.

De SanDisk iXpand is een USB-stick met een Lightning en gewone USB-connector. Met de bijgeleverde app kunnen snel foto’s en video’s van en naar een iOS-apparaat gekopieerd worden. De stick is leverbaar in 16, 32 en 64GB, maar niet bruikbaar voor muziek en apps.

De iXpand USB-stick doet twee dingen heel erg goed. Allereerst kan de bijgeleverde iXpand sync-app automatisch een back-up van je hele fotorol maken. Daarnaast kunnen er ook films op de stick gezet worden die met dezelfde app af te spelen zijn. Zelfs formaten die normaal niet door iOS worden ondersteund. Handig voor films in het vliegtuig. Het ontwerp is mooi Apple-achtig en de Lightning-connector flexibel.
https://www.youtube.com/watch?v=zhH5faWowBs
De claim “Quickly free up space on your iPhone of iPad” wordt niet echt waargemaakt. Zo is er geen mogelijkheid om foto’s van de iPhone naar de iXpand te verplaatsen, er kan alleen gekopieerd worden en foto’s moeten later alsnog handmatig uit de camerarol verwijderd worden. Foto’s bekijken met de bijgeleverde apps is ook geen genot, een mogelijkheid om in te zoomen ontbreekt volledig en tussen foto’s swipen gaat niet erg vloeiend.

Om hoge schrijf- en leessnelheden te garanderen, bevat de iXpand USB-stick een ingebouwde accu. Die houdt het volgens SanDisk een flink aantal films uit, maar een USB-stick met accu is wel een apart idee.

Voor wie extra opslag voor foto’s en video’s wil of snel een back-up wil maken, is de iXpand een prima apparaat. Structureel ruimte vrijmaken op je iOS-apparaat zal er echter moeilijk mee gaan. Tenzij je over een trage internet­verbinding beschikt, is iCloud-fotobibliotheek een handigere oplossing.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De 16GB-, 32GB- en 64GB-varianten van de iXpand zijn vanaf 16 november verkrijgbaar voor $59,99 $79,99 en $119,99. Er is nog geen informatie over de Nederlandse prijzen en verkrijgbaarheid. De redactie heeft dit bij SanDisk nagevraagd en zal dit bericht bijwerken zodra meer bekend is.

sandisk-stick-gebruik

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Targaryen

  Met de bijgeleverde app kunnen snel foto’s en video’s van en naar een iOS-apparaat gekopieerd worden.

  De claim “Quickly free up space on your iPhone of iPad” wordt niet echt waargemaakt. Zo is er geen mogelijkheid om foto’s van de iPhone naar de iXpand te verplaatsen

  Wat is het nu?!

 • Profielfoto
  belfortmac

  Zal wel een prima product zijn, want dat maakt SanDisk altijd!
  Zijn soms wel en beetje prijzig, maar wel goed.
  Heb hier een SanDisk Extreme PRO stick, je weet niet wat je mee maakt!

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Met de bijgeleverde app kunnen snel foto’s en video’s van en naar een iOS-apparaat gekopieerd worden.

  De claim “Quickly free up space on your iPhone of iPad” wordt niet echt waargemaakt. Zo is er geen mogelijkheid om foto’s van de iPhone naar de iXpand te verplaatsen

  Wat is het nu?!

  Kopiëren = zonder het origineel te verwijderen zodat het op de stick en iPhone staat.
  Verplaatsen = bestand verplaatsen zodat het alleen op de stick en niet op de iPhone staat.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Waarom maken ze niet eentje waar je zelf je micro SD in kan zetten? Of anders eentje waar een halve TB HDD (Ja, zoals die van iPod Classic) in zit met accu om je foon op te laden.

  Kan je trouwens MKV-bestanden daarop afspelen? Dat lijkt mij dan geweldig!!!

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Misschien een tikke veelzijdiger en meteen een extra accu en hoesje: een Mophy spacepack. ’t Is maar een idee…

 • Profielfoto
  edwin-veldkamp

  wat een belachelijke prijs…

 • Profielfoto
  App69

  Das is dit beter en ook vanSandisk.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik gebruik een tijdje een Verbatim MediaShare Wireless.
  .
  Laad desgewenst je iPhone (Zelfs je iPad), kunnen USB-sticks en SD-cards in, en zit een uitgebreide app bij.
  .
  Kost bovendien uiterst weinig.

 • Profielfoto
  ro_me

  Toch triest dat je 60 pleuris moet gaan betalen voor functionaliteit die in elke billijke Android zit!

 • Profielfoto
  App69

  Ik gebruik een tijdje een Verbatim MediaShare Wireless

  Is toch maar een draadloze cardreader? Weliswaar bruikbaar met draagbare toestellen.
  Dan vind ik die van Sandisk toch handiger en je kan er ook nog geheugenkaarten insteken.

 • Profielfoto
  snipper

  Er wordt in het artikel – wat mij betreft terecht – gezeurd over de prijs van extra geheugen op een iPhone, maar zo’n Verbatim MediaShare Wireless kost ook tussen de € 100 en € 120. En het blijft dan toch minder handig en meer batterijen gebruiken etc.

  De iXpand waar het artikel over gaat is nog niet te koop in Nederland als ik Tweakers Pricewatch mag geloven. Hij kost in de VS zo’n $ 60 / 80 /120 voor 16 / 32 / 64 GB dus dat zal wel euro’s worden in Nederland.

  Bij dit soort producten denk ik vaak: Als je dit nodig hebt / daar het geld voor over hebt, was het prijsverschil met een duurdere iPhone wel erg klein, dat is meestal ook zo’n € 100 voor twee keer zoveel geheugen.

 • Profielfoto
  Fraser

  Wat dacht je van de Kingston Mobilelite G2
  Plm. 45/50 eu, uitbreidbaar, WiFi extender, 2x je iPhone 5s laden etc..
  http://www.kingston.com/en/wireless/wireless_readers#mlwg2