Runkeeper werkt nu met iOS 8 Health-app

8 reacties

Runkeeper is bijgewerkt en ondersteunt nu HealthKit. Hierdoor worden statistieken die tijdens het hardlopen verzameld zijn ook zichtbaar in de Gezondheid-app van iOS 8. Omdat deze als centrale hub dient, kunnen andere apps ook bij de data.

Naast ondersteuning voor HealthKit, is het nu makkelijker om tussen indoor- en outdoor-modus te switchen. Normaal gebruikt de app GPS om je afstand bij te houden, maar met winterse temperaturen en sneeuw is een loopband comfortabeler. Dan kunnen je prestaties door middel van de handmatige stopwatchmodus toch bijgehouden worden.

RunKeeperIndoor
Indoor-modus is nu sneller in te schakelen.

Runkeeper heeft de ondersteuning voor accessoires verder uitgebreid. Zo ondersteunt de app nu de BioSport in-ear hoofdtelefoon van SMS Audio die automatisch je hartslag meet. Ook het nieuwe Ironman Run X50 sporthorloge werkt nu probleemloos samen met Runkeeper.

Runkeeper is gratis te downloaden in de App Store en biedt verschillende in-app aankopen.

[Hat tip: iCulture]

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  Ik begrijp sowieso niets van Health App. Wat ik ook doe, hij gooit alle voorkeuren weer overboord en ik krijg hetzelfde dashboard te zien zonder gegevens. App uitzetten, herstarten, alle gegevens uitzetten, het helpt absoluut niets. Dus tja…. Runkeeper werkt hier ook niet….

 • Profielfoto
  StephenN

  ik krijg hetzelfde dashboard te zien zonder gegevens. App uitzetten, herstarten, alle gegevens uitzetten, het helpt absoluut niets. Dus tja…. Runkeeper werkt hier ook niet….

  Hier precies hetzelfde…

 • Profielfoto
  Japii

  Net gelopen met Runkeeper en de gegevens worden bij mij gewoon in Health op genomen .

  Misschien Runkeeper nog niet geselecteerd in Health ?
  Bij bronnen Runkeeper selecteren.

  Bij mij doet hij het en de app Endomondo ook.

 • Profielfoto
  StephenN

  Misschien Runkeeper nog niet geselecteerd in Health ?
  Bij bronnen Runkeeper selecteren.

  Ja, dat heb ik gedaan, maar op een of andere manier pakt Health niet de gegevens van Runkeeper. Raar maar waar.

 • Profielfoto
  Japii

  Heb je Runkeeper wel toestemming gegeven om de gegevens naar Health te schrijven?
  Zo ja…..dan weet ik het ook niet.

 • Profielfoto
  leavestone

  Hellaas helemaal uitzetten die iPhone en weer opstarten is steeds vaker de magic trick die je ips apparaten weer enigszins normaal, kan laten werken. Al die gasten zich in cupertino eens bezig gaan houden bestaande apparatuur software en cloud naar behoren te laten werken in plaats van idolaat te zijn van een Apple Watch die nog geen cent heeft opgeleverd, zou dat decgebruiks ervaring erg ten goede komen. Het plezier begint te verdampen met toenemende aantal bugs waarmee we steeds geconfronteeerd worden. We zijn hard omweg geschoedeniscte herhalen = idiote range producten en te vroeg uitgebracht zoals de Newton hoop dat de Apple Watch niet een Newton zal blijken maar mijns inziens is deze net als de Newton te groot en dus te vroeg.

 • Profielfoto
  Lauwrence

  Ik gebruik Runkeeper niet, behalve de online registratie. Mijn ‘app of choice’ is iSmoothrun, werkt net even lekkerder, fijnere stem, en ondersteunt ook HealthKit.

 • Profielfoto
  rammes

  de oude gegevens worden niet in Health getoond, de nieuwe (nadat je hebt gekoppeld) worden wel weer gegeven.