Prynt maakt een échte Polaroid-camera van je iPhone

4 reacties

Een Polaroid met je iPhone maken? Daar is een filter in Instagram voor. Maar dat levert nog steeds niets tastbaars op. Met de Prynt-case voor smartphones wordt het mogelijk om een écht Polaroid-printje vanaf de iPhone te maken. Het is een kleine printer in een hoes.

In de hoes, die van flink formaat is, kan een iPhone of Android-toestel geklikt worden. Door de ingebouwde Lightning-aansluiting kan meteen een foto gemaakt worden of een bestaande foto geprint. Zo kun je een leuke selfie niet alleen op Instagram, maar ook fysiek met iemand delen.

De makers van Prynt lieten aan TechCrunch zien hoe het werkt:
[jwplayer file=”http://www.4703.nl/omt/518513948.mp4″ image=”http://cdn.onemorething.nl/uploads//2014/11/prynt-actie.png”]

Er is momenteel nog maar één prototype van de case, maar de Franse startup hoopt door middel van een Kickstarter-campagne hun Polaroid-hoes volgend jaar voor 99 dollar op de markt te brengen. Het prototype doet momenteel 50 seconden over een printje, maar de consumentenversie zal binnen 30 seconden kunnen printen en 10 tot 30 velletjes papier bevatten.

Polaroid met Augmented Reality
Het leukste aan Prynt is misschien wel de Augmented Reality-Functie. De app neemt enkele seconden voor het maken van de foto al op. Het filmpje is vervolgens te bekijken door de geprinte foto voor de camera te houden. Een soort fysieke snapchat.

Prynt verschijnt binnenkort op Kickstarter. Doet het ongetwijfeld goed onder de kerstboom, volgend jaar dan.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Koning Frank

  What a time to be alive

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  …wow. Dit is echt zo iets wat je één of twee keer gebruikt, dan eens aan een familielid laat zien en dan in de kast wegbergt.

  Koop liever voor €70 iets van een AirPrint-compatible Canon SELPHY, dan heb je ten minste volwaardige foto’s met gegarandeerde kwaliteit.:roll:

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Inderdaad. Helemaal met je eens.
  .
  En een printer in een hoes is ook al zo’n slecht idee.

 • Profielfoto
  polansky

  Niet echt onder de indruk.
  Het apparaat is te dik, geschikt voor slechts 1 type iphone en bovendien zijn de foto’s niet groter dan die er uit een Fuji Instamax komen.

  Die laatste is overigens draadloos en kun je in je binnenzak stoppen. Of zoals Waffle al zegt als je gewone grote opnames wil koop een Canon Selphy.
  (Alhoewel die laatste wel slechte support hebben voor OS X. Zit nog steeds te wachten op een driver die geschikt is voor Yosemite).