Prototyping-app ‘Form’ gratis na overname Google

5 reacties

Als je overgenomen wordt door Google, geef je je product voortaan gratis weg. Zo kostte de Mac-applicatie Form gister nog zo’n 70 euro, vandaag is deze gratis te downloaden in de Mac App Store. RelativeWave, het bedrijf achter de app, is overgenomen door Google.

Form is een app waarmee snel interactieve prototypes van apps gemaakt kunnen worden. Handig voor ontwikkelaars of designers die snel willen laten zien of en hoe iets werkt. De prototypes zijn door middel van de Form Viewer ook direct op iOS-apparaten te gebruiken.

Het bedrijf bevestigde de overname door Google maandagnacht door middel van een blogpost. Alle medewerkers komen op de loonlijst van de zoekgigant te staan en gaan gewoon door met het ontwikkelen van software. Wie Form ondanks gekocht heeft, kan middel een e-mail zijn geld terugvragen.
form-app
Form werkt momenteel exclusief op OS X iOS en kan daar een hoop voor een prototyping app. Zo is het mogelijk om de GPS, Gyroscoop en camera van de iPhone in prototypes te gebruiken. Waarschijnlijk wil Google de app ook compatibel met Android maken.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Yarosi

  Helaas niet in de Nederlandse app-store beschikbaar.

 • Profielfoto
  koen

  Goeie tip!

  De iOS app ‘Things’ is trouwens app van de week, en ook (tijdelijk) gratis(y)

 • Profielfoto
  Flighter

  Thnx. Net uit de NL App Store gehaald.

 • Profielfoto
  queenfan

  @Yarosi en @Flighter nee hoor ik heb hem net gedownload.

 • Profielfoto
  jelledevleeschouwer

  Echt ongelooflijk goed ontwikkeld! Erg eenvoudig en geavanceerd. Ik wist niet dat het eerst betalend was, maar nu ik het gebruikt heb, voel ik me zelfs wat schuldig dat ik er niet voor hoef te betalen.:smile: Nu enkel nog een SDK en ik ben helemaal tevreden!