Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 november 2014
Leestijd: 1 minuut

Prototyping-app ‘Form’ gratis na overname Google

Als je overgenomen wordt door Google, geef je je product voortaan gratis weg. Zo kostte de Mac-applicatie Form gister nog zo’n 70 euro, vandaag is deze gratis te downloaden in de Mac App Store. RelativeWave, het bedrijf achter de app, is overgenomen door Google.

Form is een app waarmee snel interactieve prototypes van apps gemaakt kunnen worden. Handig voor ontwikkelaars of designers die snel willen laten zien of en hoe iets werkt. De prototypes zijn door middel van de Form Viewer ook direct op iOS-apparaten te gebruiken.

Het bedrijf bevestigde de overname door Google maandagnacht door middel van een blogpost. Alle medewerkers komen op de loonlijst van de zoekgigant te staan en gaan gewoon door met het ontwikkelen van software. Wie Form ondanks gekocht heeft, kan middel een e-mail zijn geld terugvragen.

Form werkt momenteel exclusief op OS X iOS en kan daar een hoop voor een prototyping app. Zo is het mogelijk om de GPS, Gyroscoop en camera van de iPhone in prototypes te gebruiken. Waarschijnlijk wil Google de app ook compatibel met Android maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Prototyping-app ‘Form’ gratis na overname Google
Sluiten