Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 26 november 2014
Leestijd: 1 minuut

‘Productie iPhone 5c stopt volgend jaar’

De meeste kleurrijke iPhone is volgend jaar waarschijnlijk niet meer verkrijgbaar. Volgens de Taiwanese Industrial and Commercial Times zal Apple de productie van de iPhone 5c in de fabrieken van Wistron and Foxconn half 2015 stoppen.

Door in het midden van 2015 te stoppen met de productie, kan de voorraad opgemaakt worden voor de aankondiging van een ‘iPhone 6s’ in september. De iPhone 5c momenteel verkrijgbaar als instapper met 8GB opslag. Of Apple opnieuw een gekleurde, plastic iPhone gaat uitbrengen is onduidelijk.

Het uitfaseren van de 5c heeft waarschijnlijk tot gevolg dat alle ver­krijg­bare iPhones volgend jaar van Touch ID zijn voorzien. Mogelijk schuift de iPhone 5s volgend jaar door naar de budget-plaats die nu voor de iPhone 5c is weg­gelegd. Apple zou er ook voor kunnen kiezen om de hardware van de 5s opnieuw te verpakken in een plastic behuizing en als iPhone 6c te verkopen.

De iPhone 5c werd in 2013 tegelijk met de iPhone 5s gepresenteerd en was eigenlijk een iPhone 5 in een plastic omhulsel. Hardwarematig van de 5c kog zeker een jaar mee. De 32 bits A6-chip draait probleemloos iOS 8 en zal iOS 9 waarschijnlijk ook ondersteunen.

Hoewel de iPhone 5c in het begin verbleekte bij de verkoopaantallen van de iPhone 5s en een flop werd genoemd, bleek de telefoon zich later te ontpoppen tot succesvolle middenklasser die volgens onderzoeken vooral bij vrouwen en Android-switchers in trek is.

https://www.youtube.com/watch?v=heV0CNzC9OI
https://www.youtube.com/watch?v=Hv2Gwrgn7yE

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘Productie iPhone 5c stopt volgend jaar’
Sluiten