Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 13 november 2014
Leestijd: 1 minuut

‘Productie iPad Plus vertraagd tot Q2 2015’

Volgens doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo zal Apples grote ‘iPad Plus’ pas in de loop van 2015 te koop zijn. Apple heeft de productie uitgesteld wegens problemen met het scherm. De productie van de 12,9-inch iPad Plus zou in het tweede kwartaal starten.

Volgens bronnen van de analist krijgt de grote iPad een IGZO-scherm met hogere resolutie, beter kleurverzadiging en snellere reactietijd. Dit wordt door Sharp en Samsung al toegepast in televisies, maar de productietechniek voor toepassing in tablets zou nog verbeterd moeten worden.

De iPad Plus, voorheen ook wel iPad Pro genoemd, is geen onbekend in het geruchten­circuit. Berichten over een 12-inch iPad gaan terug tot 2013. Aanvankelijk zou de grote iPad dit jaar op de markt komen, maar de enorme vraag naar de iPhone 6 (Plus) zou de productie al flink vertraagd hebben.

Mockup: 12,9-inch iPad Plus naast een 13-inch MacBook Air.

De hardware lijkt klaar voor een grotere iPad. De A8X-chip van iPad Air 2 blijkt een heuse krachtpatser met 3 CPU-cores en een grafische chip met 8 cores. Meer dan genoeg om een 12-inch Retina Display aan te sturen. Ook iOS beweegt zich langzaam naar toepasbaarheid op grotere schermen. Zo is Apple al enige tijd bezig met het voorbereiden van split screen apps. Daarnaast verschijnen de eerste echte desktop-klasse apps als Pixelmator for iPad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Productie iPad Plus vertraagd tot Q2 2015’
Sluiten