‘Productie iPad Plus vertraagd tot Q2 2015’

13 reacties

Volgens doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo zal Apples grote ‘iPad Plus’ pas in de loop van 2015 te koop zijn. Apple heeft de productie uitgesteld wegens problemen met het scherm. De productie van de 12,9-inch iPad Plus zou in het tweede kwartaal starten.

Volgens bronnen van de analist krijgt de grote iPad een IGZO-scherm met hogere resolutie, beter kleurverzadiging en snellere reactietijd. Dit wordt door Sharp en Samsung al toegepast in televisies, maar de productietechniek voor toepassing in tablets zou nog verbeterd moeten worden.

De iPad Plus, voorheen ook wel iPad Pro genoemd, is geen onbekend in het geruchten­circuit. Berichten over een 12-inch iPad gaan terug tot 2013. Aanvankelijk zou de grote iPad dit jaar op de markt komen, maar de enorme vraag naar de iPhone 6 (Plus) zou de productie al flink vertraagd hebben.

Mockup: 12,9-inch iPad Plus naast een 13-inch MacBook Air.
Mockup: 12,9-inch iPad Plus naast een 13-inch MacBook Air.

De hardware lijkt klaar voor een grotere iPad. De A8X-chip van iPad Air 2 blijkt een heuse krachtpatser met 3 CPU-cores en een grafische chip met 8 cores. Meer dan genoeg om een 12-inch Retina Display aan te sturen. Ook iOS beweegt zich langzaam naar toepasbaarheid op grotere schermen. Zo is Apple al enige tijd bezig met het voorbereiden van split screen apps. Daarnaast verschijnen de eerste echte desktop-klasse apps als Pixelmator for iPad.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Ook op een iPad plus zou ik een Logitech (ofzo) toetsenbordje erbij willen hebben. Net zoals voor mijn iPad Mini en mijn iPad Air. Maar dan wordt het verschil met een 13″ MacBook Air wel héél klein. 0,1 inch om precies te zijn. Ik denk dat ik deze maat dus maar aan me voorbij laat gaan…

 • Profielfoto
  bbqwerty

  Een collega van mij heeft een tablet/laptop van Acer. Na een tijdje begin ik dat apparaat toch wel te waarderen. Een volledige computer voor op locatie. Enige ‘nadeel’: windows.

  Als je de functies van OSX op een ipad zou kunnen draaien én als ze poorten toevoegen voor usb, sd en dergelijke zou ik zeker overwegen om een iPad plus niet iets voor mij is.

  Een enorme ipad met IOS erop, zou verder niet veel toevoegen wat mij betreft

 • Profielfoto
  Maikelw

  Een groter formaat is zeker welkom, maar dan ook graag met een OS waarop ik mijn werk gewoon kan doen. Meaning; een Bestandsbrowser, Photoshop, Keyboard, muis mogelijkheid etc. Wanneer groeit die formfactor nou eens door naar iets wat voor meer dan alleen wat snelle dingen gebruikt kan worden. > Kijkende naar de microsoft surface.

 • Profielfoto
  polansky

  Ik zie zo’n ding wel zitten, mits er gewoon OS X op te draaien zou zijn.
  Voor een professioneel apparaat wil ik niet gebonden zijn aan alleen de Appstore. Verder zou USB3 en thunderbolt een noodzakelijkheid zijn.

  Op zo’n apparaat wil ik gewoon de volledige Adobe CC suite op kunnen draaien en geen afgeleide werken als photoshop mobile.

 • Profielfoto
  SvS

  Joh, dan neem je toch een laptop, Polansky?

 • Profielfoto
  bassbug

  Ja inderdaad: Macbook Air
  iPad is toch voornamelijk consumeren van content en kleinschalig maken van content. Voor volwaardig content maken heb je toch een computer nodig

 • Profielfoto
  polansky

  Ik illustreer graag SvS en Bassbug, dat doe ik nu middels een Wacom Cintiq.
  Toch handig als je een apparaat minder kunt gebruiken.

  Illustrator en Photoshop werken overigens uitstekend op de Cintiq Compagnion en een Surface pro. Daar heb je voor illustreren geen volwaardige computer voor nodig.

  Daarnaast kan ik een tablet iedere kant op draaien die ik wil tijdens het tekenen. Doe dat eens met een laptop?

 • Profielfoto
  nebilem

  Zulke verhalen waren ook ten ronde bij de iPhone plus. Dus ik geloof het niet.

 • Profielfoto
  App69

  @MacRaymon, nooit gehoord van brondvermelding
  90% van je artikelen komen van MacRumors.
  Redactieninja my ass!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik denk dat de grote iPad Pro vooral interessant is voor zakenmensen: vertegenwoordigers, mensen die presentaties geven, met financiele dingen of enquete bezig zijn etc. De gemiddelde gebruiker blijft naar mijn idee liever met een MacBook Pro of MacBook Air werken.

 • Profielfoto
  Noest

  @App69 Wie immer;)

  Ik blijf nog bij de MB Air, en dan lekker de iPad ernaast als tweede scherm, daar handel ik dan mijn mails op af, etc. Ondertussen gewoon lekker doorwerken op de MB.

  En ga ik even koffie drinken, dan gaat de mini of iPhone mee om lopende zaken te kunnen blijven behandelen. Kom ik terug, is de MB nog precies waar ik gebleven ben. Ook ontstaan er nooit vertragingen op deze manier. Werkt erg prettig:)

  Ik hoef ‘m niet, die iPad plus/pro. Doe mij maar een MB Air.

  Maar ik kan me ook voorstellen dat er wel mensen behoefte aan hebben.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Ook op een iPad plus zou ik een Logitech (ofzo) toetsenbordje erbij willen hebben. Net zoals voor mijn iPad Mini en mijn iPad Air. Maar dan wordt het verschil met een 13″ MacBook Air wel héél klein. 0,1 inch om precies te zijn. Ik denk dat ik deze maat dus maar aan me voorbij laat gaan…

  0,4 inch verschil. Het scherm van de macbook air is 13,3 inch om precies te zijn:)

 • Profielfoto
  knekkie

  Waar is de optie: “Nee ik kon niet wachten en heb een Surface Pro3 gekocht” in het formulier?

  Geen iPad en MacBook meer in mijn tas maar gewoon Eén apparaat dat alle twee prima vervangt. Voor mij is de Surface Pro 3 de ideale oplossing voor onderweg en op de bank. Eén apparaat dat zowel tablet apps als lap/desktop programma’s uitvoeren kan. Split screen is awesome op dit apparaat. Eindelijk een hybride waarbij ik het gevoel hebt dat het allemaal klopt.

  Misschien niet voor elk beroep weggelegd maar… ik als Illustrator / Animator vind dit een schot in de roos. Zeker met de meegeleverde pen. Daarmee kan je naast notities ook heel fijn illustreren storyboarden en animeren op dit apparaat. Niet met afgeslankte software versies maar gewoon the REAL deal. Voor mij is dit het ultieme apparaat voor on the go en op de bank. In de studio schuif ik weer lekker achter mijn Mac Pro met Wacom Cintiq Touch.

  Mocht Apple ooit met een dergelijk Apparaat komen dan ben ik heel erg benieuwd. Maar voorlopig heb ik geen aandrang op een iPad of MacBook te kopen.