Politieagent dankzij iCloud betrapt op stelen naaktfoto’s

12 reacties

De wereld stond op z’n kop toen naaktfoto’s van celebrities via iCloud op straat belandden. Vandaag gebeurde het tegenover­gestelde. Een politieagent die naaktfoto’s van telefoons van verdachte vrouwen had gestolen, is dankzij iCloud betrapt en beschuldigd.

Een vrouwelijke verdachte had de agent haar toegangs­code gegeven zodat hij een telefoonnummer voor haar kon opzoeken. De diender stuurde vervolgens pikante selfies via iMessage door naar zichzelf en collega’s. Later zag de vrouw op haar iPad de verzonden foto’s in de berichten-app.

Het telefoonnummer dat de foto’s ontving, bleek van officier Sean Harrington van de verkeerspolitie in California te zijn. Hij had zes foto’s van de 23-jarige vrouw naar zichzelf en collega’s verzonden. Een van de foto’s werd verzonden met het bericht “Her body is rocking”. Volgens de officier was het doorsturen van foto’s ‘een spelletje dat collega’s vaker onderling speelden.’

De agent wordt beschuldigd van diefstal en onwettig kopiëren van computergegevens. Als hij agent schuldig wordt bevonden, hangt hem een celstraf van drie jaar en acht maanden boven het hoofd. De zaak kwam aan het licht omdat de vrouw iCloud-synchronisatie van berichten aan had staan.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  macpro

  Wanneer leren mensen nou eens om zulke foto’s niet op een digitaal apparaat te plaatsen?

  Er gebeurd altijd wel iets waar je niet aan denkt en dan heb je de poppen aan het dansen.

 • Profielfoto
  Targaryen

  Wanneer leren mensen nou eens om zulke foto’s niet op een digitaal apparaat te plaatsen?

  Er gebeurT altijd wel iets waar je niet aan denkt en dan heb je de poppen aan het dansen.

  Je kunt het ook anders formuleren: Wanneer leren mensen eens met hun flikkers van andermans spullen af te blijven? Als ik zin heb om foto’s van mijn willie op mijn iPhone te bewaren is dat mijn zaak. Dat een gefrustreerde agent daar misbruik van maakt, is één iets. Dat het niet slim is, is een andere zaak.

 • Profielfoto
  Aerea

  Wat een belachelijke politieagent. Bah. Mensen zouden elkaar moeten kunnen vertrouwen, al helemaal een politieagent. Goed dat hij door de mand is gevallen.

  @macpro – ik heb ook allerlei gekke dingen op mijn apparaten staan, als iemand ze toevallig ziet is dat jammer, maar dat hoort er inderdaad bij. Maar dat iemand je foto’s vervolgens gaat delen gaat naar mijn idee echt te ver.

 • Profielfoto
  Brombeer

  Er gebeurt altijd wel iets waar je niet aan denkt en dan heb je de poppen aan het dansen.

  En blote Barbies zien er niet uit.

 • Profielfoto
  Haike

  @Targaryen Dat lijkt me inderdaad de juiste redenatie, helemaal los van de vraag of je van jezelf nou wel of niet pikante foto’s in de cloud of waar dan ook zet..

 • Profielfoto
  strigoi

  Wat in ‘een camera, opslag en verzendapparaat die 24/7 verbonden is met internet en corporate servers waarop al jouw content wordt bewaard, gedeeld en verstuurd’ klinkt als een goed idee voor het maken van dergelijk privé materiaal?

  PS: En los van het feit dat die knaap niks in haar fotorol te zoeken heeft, is het tegenwoordig helaas redelijk naïef om te denken dat er alleen maar ridders op witte paarden en goedzakken bij de politie werken. Als ik zulke foto’s op m’n telefoon had staan zou ik ze toch even weghalen voordat ik m’n telefoon aan oom agent geef.

 • Profielfoto
  Targaryen

  Je hebt duidelijk mijn reactie niet goed gelezen. Je legt me maar wat woorden in de mond. Ik zeg nergens dat het zonder risico is danwel dat het een puik idee is. Ik vind alleen dat als je het op je telefoon zet (om welke reden dan ook) en je hebt er een wachtwoord op zitten, dat dat voldoende moet zijn om te laten weten aan iemand dat het privé is. Dat die miskleun van een agent daar misbruik van maakt, is niet de schuld van die 23-jarige dame.

  En voor je begint dat het haar eigen schuld is: ik ken nog van die kromme redeneringen. “Mijn auto werd gestolen voor mijn deur.” – “Pech, had je hem maar in een garage moeten zetten.” Is net hetzelfde principe. Aan elke vorm van diefstal gaat een risico vooraf.

 • Profielfoto
  strigoi

  Eens, vandaar dat ik mn reactie heb aangepast.

 • Profielfoto
  G4

  haha, drie jaar voor een pikante foto…, hoop dat er in ieder geval iets op te zien is geweest voor hem. gekke amerikanen….

 • Profielfoto
  sedikit

  Hè..? Zo zie je maar weer:Joram van Klaveren, de uitgetreden PVV’er. Het moet toch niet gekker worden! Niemand is meer te vertrouwen tegenwoordig. Men doet maar wat…. :)

 • Profielfoto
  gbruit

  Wanneer leren mensen nou eens om zulke foto’s niet op een digitaal apparaat te plaatsen?

  Mijn pikante foto’s zijn nog nooit gestolen..:confused:

 • Profielfoto
  Dutch_Muscle

  Als hij agent schuldig wordt bevonden, hangt hem een celstraf van drie jaar en acht maanden boven het hoofd.

  Als DE agent…

  OT: Laat dat agentje voortaan maar burgers bakken bij McDonald’s. Ongeschikt.