Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 3 november 2014

Pangu iOS 8-jailbreak nu Engels, met Cydia

Vorige week werd de eerste untethered Jailbreak voor iOS 8 uitgebracht. De jailbreak was toen nog in vroege fase, alleen in het Chinees beschikbaar en niet gebruiks­vriendelijk. Inmiddels is ‘Pangu‘ verder ontwikkeld en in het Engels beschikbaar.

Ook is alternatieve App Store Cydia aan de jailbreak-tool toegevoegd en zijn bugs in de software opgelost. De software werkt nog steeds exclusief op Windows. Apple-gebruikers die willen jailbreaken, zullen een virtuele machine op moeten starten of een Windows-computer gebruiken.

Een test wijst uit dat het jailbreaken van een iPhone met iOS 8.1 zonder problemen gaat. Er wordt geen illegale Chinese app store geïnstalleerd en Pangu vertelt stap voor stap wat te doen. Of de jailbreak een nadelig effect op bijvoorbeeld de accuduur heeft is nog niet bekend.

De snelle beschikbaarheid van de jailbreak is opmerkelijk, vorig jaar duurde het bijna 5 maanden voordat de eerste jailbreak voor iOS 7 klaar was. Toch is jailbreaken niet zo populair meer. Functies als persoonlijke hotspot zijn tegenwoordig standaard in iOS aanwezig. Widgets, toetsenborden en andere uitbreidingen zijn onder iOS 8 ook mogelijk zonder te jailbraken.

De untehtered jailbreak voor iOS 8 is via en.pangu.io te downloaden. Gebruik is op eigen risico. Maak voor het jailbreaken een iTunes- of iCloud-backup.

Reageer op artikel:
Pangu iOS 8-jailbreak nu Engels, met Cydia
Sluiten