Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 november 2014
Leestijd: 1 minuut

Pangu brengt Mac-versie van jailbreak uit

De Pangu untethered jailbreak voor iOS 8 en 8.1 wordt nu pas echt nuttig gebruikers van een Mac. Een week nadat de engelse versie uitkwam en Cydia toegevoegd werd, is nu een OS X-versie uitgebracht. Voorheen moest Windows gebruikt worden om te jailbreaken.

De Mac-versie is via en.pangu.io te downloaden. Sinds kort wordt door de jailbreak-community ook een lijst van tweaks bijgehouden die compatibel zijn met iOS 8. Volgens Cydia-voorman Jay Freeman is de Pangu-jailbreak nu officieel stabiel genoeg voor dagelijks gebruik.

Hoewel de jailbreak voor iOS 8 snel verscheen, is er minder animo voor. In een peiling onder OMT-lezers, gaf 40 procent aan in het verleden gejailbreakt te hebben, maar dat nu niet meer te doen. Widgets, eigen toetsenborden en andere uitbreidingen zijn in iOS 8 ook zonder jailbreak mogelijk.

Mogelijk is Pangu geen lang leven beschoren. Een van de ontwikkelaars van de jailbreak heeft laten weten dat de exploits die gebruikt worden om de jailbreak mogelijk te maken, in iOS 8.1.1 gepatcht zijn. Momenteel is iOS 8.1.1 in betafase en is nog niet bekend of de jailbreak-ontwikkelaars nog andere exploits achter de hand hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pangu brengt Mac-versie van jailbreak uit
Sluiten