OS X 10.10.1 Yosemite beta 1 rekent af met Wifi-problemen

21 reacties

Naast een eerste betaversie van iOS 8.1.1, heef Apple in de nacht van maandag op dinsdag ook een eerste testversie van OS X 10.10.1 Yosemite uitgebracht. Net als bij iOS staan bugfixes centraal. De beta is alleen voor ontwikkelaars, niet voor publieke testers.

Apple vraagt betatesters te focussen op Wi-Fi, e-mail met exchange en het notificatiecentrum. Hoewel er geen releasenotes zijn vrijgegeven is het vrijwel zeker dat OS X 10.10.1 een einde moet maken aan wijdverspreide problemen met Wi-Fi die gebruikers van OS X Yosemite ervaren.

OS X 10.10.1 wordt de eerste update voor Yosemite dat op 16 oktober uitgebracht werd. Ontwikkelaars kunnen nu testen, de definitieve versie van Yosemite 10.10.1 wordt over enkele weken verwacht.
10.10.1beta1

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  SunKeeper

  Hopelijk wordt daarmee ook het probleem opgelost dat dezelfde Macs tientallen keren vermeld worden in het netwerk.
  (Met (2) allemaal (4) verschillende (5) nummers (7) erachter. (11))

  Dat weerhoudt mij momenteel nog van updaten.

 • Profielfoto
  Targaryen

  De enige bug die mij momenteel stoort is het berichtencentrum. Als je hem helemaal hebt ingesteld mag je hem na een reboot of na een login terug configureren. Maar goed… Het blijft een 0.0 release.

 • Profielfoto
  Bob Ross

  Hopelijk loopt straks de ‘pling’ ook weer synchroon met het daadwerkelijke moment dat je mail binnen komt.

 • Profielfoto
  Aerea

  Graag. Werd gisteren toch even knettergek van die WiFi problemen. :-/ Pas toen ik letterlijk de hoofdschakelaar van m’n stroom in de meterkast uit en aan deed en alle apparaten met batterijen had herstart was het weer goed.

 • Profielfoto
  Niels

  OS X 10.10.1 Yosemite beta 1 rekent af met Wifi-problemen

  Nogal misleidende titel, is er überhaupt al iemand die deze update geïnstalleerd en getest heeft? Had beter iets kunnen zijn in de trend van: OSX 10.10.1 Yosemite beta 1 richt zich op Wifi-problemen.

 • Profielfoto
  Buzz

  Graag. Werd gisteren toch even knettergek van die WiFi problemen. :-/ Pas toen ik letterlijk de hoofdschakelaar van m’n stroom in de meterkast uit en aan deed en alle apparaten met batterijen had herstart was het weer goed.

  Dat zou er volgens mij op duiden dat de problemen in jouw geval niet (alleen) door OS X veroorzaakt waren, maar door de router / modem, etc.

 • Profielfoto
  erwin33

  Ik had ook WiFi problemen. Maar heb besloten om toch maar gewoon de ethernet kabel op de router te gebruiken. Mijn internetverbinding viel zelfs weg, power/dsl lampje ging om de 5 minuten uit en kwam dan weer terug na een aantal seconden. Was dus echt een knipperlicht. Sinds ik via ethernetkabel tussen router en Mac ertussen heb, heb ik gewoon internet, niets meer aan de hand. Overigens had dit niets met Yosemite te maken. Ik had dit al bij Mavericks. Hoe kan dit toch? Router is een FritzBox.

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  @erwin33 Herkenbare problemen met de Fritzbox. Niet alleen onder Yosemite, maar ook op twee Macs met Mavericks. Zit er over te denken mijn (vanuit mijn provider verstrekte) Fritzbox 7340 zelf te gaan vervangen voor een ander merk. Dit is idd niet werkbaar, zeker daar waar een ethernetkabel geen oplossing is.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Dan hoop ik dat veel van mijn problemen aan wifi “hangen”. Ze zouden zich moeten schamen. In twee weken na de release had ik al een crash rate die 10 keer hoger lag dan in de zeven (!) jaren ervoor. Namelijk 10 vs. 1.

  Apple zou zich overigens ook moeten schamen voor z’n adviseurs aan de lijn. Die wilde mij tot 3 keer doe een ehternetkabel in mijn MacBook Pro Retina laten steken… dat wordt erg lastig.

  Laat ze met man en macht die update testen en uitbrengen.

 • Profielfoto
  Imade

  Ik heb ook last van Wi-Fi problemen… verbinding valt regelmatig weg maar de verbinding blijft wel actief.
  Heb dus maar besloten om via kabeltje te internetten thuis.

 • Profielfoto
  marcelnijman

  Ik heb inmiddels het gevoel dat ik met Windows zit te werken… Tot en met Snow Leopard liep mijn MacBook (en later MacBook Pro) minder dan eens per jaar vast. Nu wekelijks. Tel daar de crashes van iTunes en Safari (om de andere dag) bij op en de vele andere bugs (probeer maar eens met twee vingers op je trackpad te scrollen door iTunes in list view: een al al troep op je scherm). Laat Apple zich nou gewoon concentreren op het fixen van bugs, in plaats van elk jaar een nieuw OS uit te brengen met NOG meer features en NOG meer bugs.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Apple zou zich overigens ook moeten schamen voor z’n adviseurs aan de lijn. Die wilde mij tot 3 keer doe een ehternetkabel in mijn MacBook Pro Retina laten steken… dat wordt erg lastig.

  Koopt u toch een adaptertje meneer, is maar € 29,-
  http://store.apple.com/nl/product/MD463ZM/A/apple-thunderbolt-naar-gigabit-ethernet-adapter?fnode=51

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Voor iedereen die ook gek wordt van die notificaties, waarbij de settings niet onthouden worden: hier de oplossing: http://aartjannl.blogspot.nl

  Bovendien daar nog wat extra Yosemite tips

 • Profielfoto
  erwin33

  @erwin33 Herkenbare problemen met de Fritzbox. Niet alleen onder Yosemite, maar ook op twee Macs met Mavericks. Zit er over te denken mijn (vanuit mijn provider verstrekte) Fritzbox 7340 zelf te gaan vervangen voor een ander merk. Dit is idd niet werkbaar, zeker daar waar een ethernetkabel geen oplossing is.

  Inderdaad vreemd. Maar achteraf niet erg want mijn router staat bij mijn mac in de buurt en kabel gebruikte ik voor mijn vorige computer ook al. Overigens doet de verbinding niet vreemd als ik WiFi op mijn telefoon gebruik. De verbinding blijft dan wel stabiel. Het lijkt wel als ik de kabels eruit haal dat de verbinding er dan alleen uit klapt. Lijkt wel of er in de settings van de router iets niet goed ingesteld staat of dat het een bug is in de software van de fritzbox. Echter draait de laatste software er op dus snap ook niet waarom dit vreemde probleem zich voor doet.

  P.s. zoals bekend wordt ook de volledige downloadsnelheid nooit gehaald via WiFi dus is internetten via ethernet kabel gewoon beter als je de mogelijkheid hebt om hem daarmee mee aan te sluiten. Voor mensen die mobiel zijn in huis met hun macbooks lijkt me dit een lastiger verhaal.

 • Profielfoto
  Graftak

  En dan zijn er hier nog mensen die beweren dat Yosemite vlekkeloos op hun machine draait. Geef mij Mavericks maar:-)

 • Profielfoto
  erwin33

  Niets te klagen over Yosemite. Draait als een malle verder.

 • Profielfoto
  MvdM

  Krijgen we nou bij iedere nieuwe.0 versie van het os dit soort problemen?

 • Profielfoto
  eppelke

  Nu ik ben een publieke tester en ik heb hem net geïnstalleerd.

 • Profielfoto
  wessel1512

  halo jonens ik hep laast ge up daat en nu hep ik de buk dat ik depalden sijts niet han berijken weer imant hoe je dit op moet losen ;-)

  ps nix mis met de wifi

 • Profielfoto
  A KLERK

  Ik had toevallig de Public Beta van Yosemite nog niet weggegooid. Heb 10.10.1 net gedownload en geinstalleerd. Dank je Apple dat ik (nog) mag meedoen!

 • Profielfoto
  RJG

  Hopelijk wordt daarmee ook het probleem opgelost dat dezelfde Macs tientallen keren vermeld worden in het netwerk.
  (Met (2) allemaal (4) verschillende (5) nummers (7) erachter. (11))

  Dat weerhoudt mij momenteel nog van updaten.

  Exact zelfde problemen maar ook dat netwerk apparaten niet te bereiken zijn! Finder herstarten is dan de enige oplossing! Voor de rest werkt alles goed of zelfs beter. We wachten af wat het word.