Obama ontdoet iPhone van markeringen op achterkant

10 reacties

Het ontwerp van de iPhone is minimalistisch te noemen. Alles draait om het scherm, alleen op de achterkant van de telefoon staan een hoop logo’s en markeringen. Apple is door de Amerikaanse telecomwaakhond FCC verplicht deze op alle telecom-producten te zetten.

De iPhone 6s zal deze markeringen vast niet meer hebben. President Obama heeft een wet ondertekend die het fabrikanten mogelijk maakt om alle labels softwarematig weer te geven. Zo is de achter­kant van de iPhone straks een stuk cleaner. Daar zal Apple-ontwerper Jony Ive blij mee zijn.

De E-labeling Act omschrijft dat fabrikanten informatie als het FCC-logo, modelnummer en recyclingsinformatie digitaal weergeven. Waarschijnlijk komt dit bij de iPhone in het menu Instellingen > Algemeen > Info te staan.
iphone-wordmark-16x9
In Europa dienen apparaten ook een CE-keurmerk te dragen. Het is niet duidelijk wat daarmee gaat gebeuren. Verwacht wordt dat Apple het bekende zinnetje ‘Designed bij Apple in California’ wel laat staan. Jammer dat de president zelf nog aan een BlackBerry vastzit.

[Hat tip: 9to5Mac]

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  polansky

  Leuk dat Obama dat wil, maar op Europese telefoons zal gewoon het CE keurmerk blijven staan. Daar is niets onduidelijks aan. Want dat is gewoon vastgelegd in Europese wet en regelgeving. Obama heeft weinig… Nee niets te zeggen hoe wij in Europa onze zaken regelen.

  Ofwel, die logo’s blijven in Europa dus gewoon op de telefoons staan.

 • Profielfoto
  Koning Frank

  ^^ Eigenlijk heeft Obama vrij veel te zeggen hoe Europa haar zaken regelt, maar goed.

 • Profielfoto
  Qapla

  ik vond dat altijd iets hebben. Jammer dat het weg gaat.

 • Profielfoto
  Ree

  ik wil niet eens dat het weg gaat;

  Hoe wil je je serienummer als aankoopbewijs gebruiken bij bijvoorbeeld reparatie als het toestel dood is?

 • Profielfoto
  Bianco

  Met een fysiek serienummer aan de binnenkant. Als ie dood is, moet het apparaat toch open.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Lekker belangrijk zeg.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Ik zie het al voor me. Achterkant wordt helemaal leeg op alleen het Apple logo na. En al dat gezeik om de seriële codes mogen van mij aan de onderkant bij de speakers. Mooi opgelost toch?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik heb er geen last van. Hoe vaak kijk je daarnaar? Als ik er even goed naar kijk, vind ik eigenlijk alleen dat FCC logo wat lelijk. Aan de Imeinummers etc stoor ik me niet. Dat lijkt me inderdaad juist handig voor het geval je iPhone defect is.
  En “Designed by Apple in California, assembled in China” mag niet verdwijnen.
  Belangrijkste is natuurlijk het Apple logo. dat is het handelsmerk. Liever dan het metalen appeltje, zou ik een lichtgevend appeltje willen hebben op m’n iPhone, dat brand als het scherm ook aan staat. Lijkt me erg leuk en nauwelijks stroom verbruiken.

 • Profielfoto
  markiij

  Ik heb geen CE of FCC logo op m’n Xperia Z2 hoor?

 • Profielfoto
  NW2443

  ^ CE en FCC logo op je Xperia staan aan de binnenkant (waar de batterij zit)