Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 november 2014

Nintendo wil patent op GameBoy-emulator

Nintendo Classics als Zelda, Pokemon of Mario op je iPhone spelen kan officieel niet, maar met een niet-officiele emulator kom je een eind. Ook Nintendo ziet inmiddels dat het soms wenselijk is om GameBoy-spellen op andere apparaten af te spelen.

De Japanse gamemaker heeft patent op software die een GameBoy kan emuleren aangevraagd. De spellen zouden volgens het patent dan kunnen draaien op smartphones, computers en tablets. Daarnaast omschrijft Nintendo games op schermen in stoelleuningen van vliegtuigen en treinen.

De patentaanvraag wil niet direct zeggen dat Nintendo een eigen emulator op de markt gaat brengen. Het kan ook een defensief patent zijn, dat gebruikt kan worden om onofficiële emulators sneller offline te krijgen.

Voorbeelden van gebruik van de emulator volgens Nintendo.

Nintendo is op de hoogte van het bestaan van soortgelijke emulator, maar denkt die nog te kunnen verbeteren. In de technische omschrijvingen van het patent wordt ingegaan op grafische prestaties en geluidseffecten. Volgens eerdere berichten zou er bij het Japanse concern interne verdeeldheid zijn over het wel of niet op de markt brengen van iOS-games.

[Hat tip: Tweakers.net]

Reageer op artikel:
Nintendo wil patent op GameBoy-emulator
Sluiten