Nintendo wil patent op GameBoy-emulator

4 reacties

Nintendo Classics als Zelda, Pokemon of Mario op je iPhone spelen kan officieel niet, maar met een niet-officiele emulator kom je een eind. Ook Nintendo ziet inmiddels dat het soms wenselijk is om GameBoy-spellen op andere apparaten af te spelen.

De Japanse gamemaker heeft patent op software die een GameBoy kan emuleren aangevraagd. De spellen zouden volgens het patent dan kunnen draaien op smartphones, computers en tablets. Daarnaast omschrijft Nintendo games op schermen in stoelleuningen van vliegtuigen en treinen.

De patentaanvraag wil niet direct zeggen dat Nintendo een eigen emulator op de markt gaat brengen. Het kan ook een defensief patent zijn, dat gebruikt kan worden om onofficiƫle emulators sneller offline te krijgen.

nintendo-emulator-gebruik-split
Voorbeelden van gebruik van de emulator volgens Nintendo.

Nintendo is op de hoogte van het bestaan van soortgelijke emulator, maar denkt die nog te kunnen verbeteren. In de technische omschrijvingen van het patent wordt ingegaan op grafische prestaties en geluidseffecten. Volgens eerdere berichten zou er bij het Japanse concern interne verdeeldheid zijn over het wel of niet op de markt brengen van iOS-games.

[Hat tip: Tweakers.net]

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik heb werkelijk geen idee hoeveel Gameboys Nintendo in deze tijd nog verkoopt. Ik snap eigenlijk niet dat er nog mensen zijn die ze kopen, want het concept is erg achterhaald. En bestaat er nog een spelcomputer van Nintendo? Ik heb ooit 25 jaar geleden zo’n ding gehad.Toen was het big business. Nu zou Nintendo wel ’s veel meer kunnen verdienen als ze games voor iOS en Android maken en verkopen.
  Daar is denk ik grote vraag naar. Als ik zie wat mijn kinderen (tussen 19 en 23!) uitproberen op hun laptops en iPhones om Pokemon-achtige spelletjes erop draaiend te krijgen, dan weet ik dat wel zeker.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  De Nintendo Wii U console verkoopt op zijn best enkele honderd-duizenden per kwartaal.

  De Gameboys zullen daar misschien nog wel onder zitten.

 • Profielfoto
  Demon Hunter

  Of je Googled gewoon wat echte cijfers ipv blind te vertrouwen op je onderbuik…

  Er zijn sinds 2012 7.5 miljoen Wii U’s verkocht.
  Sinds 2011 zijn er 45 miljoen 3DS’s verkocht.

  Nintendo is net Apple qua cash berg. Ze draaien nu slecht, maar kunnen het nog een hele tijd uitzingen. Ze zullen niet snel hun games uitbrengen op andere hardware, want dan is er geen reden meer om hun hardware te kopen.

  Ik denk vooral dat het gedaan is puur het patent voor emulatie te bemachtigen dan dat ze daadwerkelijk voor iOS iets uit gaan brengen.

 • Profielfoto
  neals

  Nintendo heeft naar wat ik begrepen heb voldoende cash om het tot 2075(!) uit te zingen. Ik verwacht dat ze de komende 60 jaar in ieder geval iets uitbrengen wat wel enorm succesvol is.