Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 november 2014
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe functies Apple Watch uitgelicht

Hoewel de Apple Watch pas begin volgend jaar te koop is, wordt steeds meer bekend over het horloge van Apple. Zo onthulde WatchKit waarmee ontwikkelaars apps voor het horloge kunnen maken al 10 geheimen. Vandaag doet Apple zelf ook een boekje open.

Op een aantal nieuwe pagina’s van de Apple Watch-site wordt nu getoond hoe functies als bellen met het horloge werken. Ook zijn nieuwe screenshot van het Fitness-component vrijgegeven. De info is in het engels, wij hebben de belangrijkste nieuwe functies op een rij gezet.

Productief: Bellen en mailen

De Apple Watch is niet alleen voor fun en fitness, maar ook productief. Met de ingebouwde speaker en microfoon is bellen mogelijk. Geen zin om een telefoontje op te nemen? Dan plaats je je hand over het scherm en zal de beltoon gemute worden. Mail kan direct gelezen, gemarkeerd, verwijderd of opnieuw ongelezen gemaakt worden.

Personal trainer: Health- en fitness-doelstellingen

Gezondheid is een belangrijk element van de Apple Watch. Apple blijkt veel monitoring in te hebben gebouwd die je tijdens je workout kan bekijken. De Watch doet ook zelf suggesties voor bijvoorbeeld je rondje joggen. Wil je meer dan het gesuggereerde aantal calorieën verbranden? Plus het dan wat op, het horloge vertelt je wanneer je op de helft bent.

Informatie op de wijzerplaat

Naast notificaties, is ook permanente info op de wijzerplaat aanwezig. Op een aantal plaatsen op de wijzerplaat kunnen kleine ‘widgets’ geplaatst worden. Als je erop tapt, opent de bijbehorende app. Je ziet direct informatie over:

  • Stopwatch: Starten en stoppen vanaf de wijzerplaat
  • Stand van de maan: Hoe zichtbaar de maan is in jouw gebied
  • Kalender: Wat je volgende afspraak is
  • Weer: De temperatuur en verwachting op je huidige locatie
  • Activiteit: Hoeveel van je fitness- en gezondheidsdoelstellingen je al gehaald hebt
  • Wereldklok: Hoe laat het in een ander deel van de wereld is
  • Zonsopkomst: Wanneer je de eerste- en laatste zonnestralen waar kunt nemen
  • Wekker: Hoe lang tot je volgende wekker
  • Aandelen: Direct de koers van je aandelen zien


Benieuwd naar nog meer details over de Apple Watch? Bekijk nog 10 geheimen die door WatchKit bekend zijn geworden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Nieuwe functies Apple Watch uitgelicht
Sluiten