Nieuwe functies Apple Watch uitgelicht

9 reacties

Hoewel de Apple Watch pas begin volgend jaar te koop is, wordt steeds meer bekend over het horloge van Apple. Zo onthulde WatchKit waarmee ontwikkelaars apps voor het horloge kunnen maken al 10 geheimen. Vandaag doet Apple zelf ook een boekje open.

Op een aantal nieuwe pagina’s van de Apple Watch-site wordt nu getoond hoe functies als bellen met het horloge werken. Ook zijn nieuwe screenshot van het Fitness-component vrijgegeven. De info is in het engels, wij hebben de belangrijkste nieuwe functies op een rij gezet.

Productief: Bellen en mailen

De Apple Watch is niet alleen voor fun en fitness, maar ook productief. Met de ingebouwde speaker en microfoon is bellen mogelijk. Geen zin om een telefoontje op te nemen? Dan plaats je je hand over het scherm en zal de beltoon gemute worden. Mail kan direct gelezen, gemarkeerd, verwijderd of opnieuw ongelezen gemaakt worden.
watch-bel-mail

Personal trainer: Health- en fitness-doelstellingen

Gezondheid is een belangrijk element van de Apple Watch. Apple blijkt veel monitoring in te hebben gebouwd die je tijdens je workout kan bekijken. De Watch doet ook zelf suggesties voor bijvoorbeeld je rondje joggen. Wil je meer dan het gesuggereerde aantal calorieën verbranden? Plus het dan wat op, het horloge vertelt je wanneer je op de helft bent.
watch-workout-new

Informatie op de wijzerplaat

Naast notificaties, is ook permanente info op de wijzerplaat aanwezig. Op een aantal plaatsen op de wijzerplaat kunnen kleine ‘widgets’ geplaatst worden. Als je erop tapt, opent de bijbehorende app. Je ziet direct informatie over:

 • Stopwatch: Starten en stoppen vanaf de wijzerplaat
 • Stand van de maan: Hoe zichtbaar de maan is in jouw gebied
 • Kalender: Wat je volgende afspraak is
 • Weer: De temperatuur en verwachting op je huidige locatie
 • Activiteit: Hoeveel van je fitness- en gezondheidsdoelstellingen je al gehaald hebt
 • Wereldklok: Hoe laat het in een ander deel van de wereld is
 • Zonsopkomst: Wanneer je de eerste- en laatste zonnestralen waar kunt nemen
 • Wekker: Hoe lang tot je volgende wekker
 • Aandelen: Direct de koers van je aandelen zien

watch-complications
Benieuwd naar nog meer details over de Apple Watch? Bekijk nog 10 geheimen die door WatchKit bekend zijn geworden.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  ikoot

  zit net de engelse pagina’s door te spitten, zie ik bij het fitness app gedeelte staan dat als je in een workout bezig bent de hartslag constant gelezen wordt en buiten een workout niet, dit was voor mij nog een vraag of de apple watch wel constant hartslag kon meten en niet zoals de samsung op een knoppie duwen arm omhoog en dan pas je hartslag meten, beter zo!!! goe gedaan meneer Tim

  hieronder en copy van de site,

  Heart Rate Sensor. The custom heart rate sensor in Apple Watch detects your heart rate during workouts. When you’re not in a workout, Apple Watch uses an accelerometer, along with the GPS and Wi‑Fi in your iPhone, to measure all kinds of physical movement, from simply standing up to running to catch the bus.

 • Profielfoto
  polansky

  to measure all kinds of physical movement, from simply standing up to running to catch the bus.

  Lekker nauwkeurig….
  En met een iPhone 6 of 6plus ga je echt niet met plezier meer een stukje hardlopen. Het ding is veel te groot om bij het beoefenen van sport nog fijn bij je te dragen.

 • Profielfoto
  seek

  Mooi die gradients.

 • Profielfoto
  seek

  Jullie vergeten een detail in Informatie op de Wijzerplaat, namelijk milliseconden: http://www.macrumors.com/2014/11/26/apple-watch-page-updated/

 • Profielfoto
  IsSidha

  En met een iPhone 6 of 6plus ga je echt niet met plezier meer een stukje hardlopen. Het ding is veel te groot om bij het beoefenen van sport nog fijn bij je te dragen.

  en dat is dus niet het geval.. juist daar hoef je je telefoon niet bij je te hebben want dat werkt direct vanuit de watch.. kom je thuis synchroniseert ie vanzelf weer
  het is juist alle andere prut zoals mail en bellen waar je je telefoon bij nodig hebt.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Dat lettertype is zo lelijk. Het lijkt een beetje op android. Persoonlijke mening.

 • Profielfoto
  nk22

  Met de ingebouwde speaker en microfoon is bellen mogelijk

  Dus dan ga je je pols tegen je oor houden en dan praten? Dat wil ik iemand zien doen!

 • Profielfoto
  interFACE

  tja, eerst maar eens zien dat ding voordat ik vanalles ga roeptoeteren hier

 • Profielfoto
  KarelWillem

  En met een iPhone 6 of 6plus ga je echt niet met plezier meer een stukje hardlopen. Het ding is veel te groot om bij het beoefenen van sport nog fijn bij je te dragen.

  en dat is dus niet het geval.. juist daar hoef je je telefoon niet bij je te hebben … kom je thuis synchroniseert ie vanzelf weer …

  .
  Ja, en dan heeft hij ook keurig via GPS mijn route getracked.

  Oh nee…. heb je die toch die iPhone nodig.:)