Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 november 2014

Orde in je fotorol met Nederlandse ‘Bundle’

Met je iPhone maak je al snel honderden foto’s per jaar. Die verdwijnen vaak in je filmrol en er wordt nooit meer naar omgekeken. Apple doet met verzamelingen en momenten in de foto’s-app van iOS 8 een poging om foto’s te groeperen, maar erg goed lukt dat nog niet.

De Nederlandse app Bundle belooft het beter te doen. De app doet suggesties voor de beste momenten die verstopt zitten tussen alle foto’s en voegt deze samen tot mooie collecties. Bundle lanceerde vandaag zijn beta-app en haalde 250.000 euro startkapitaal op bij Startupbootcamp.

Bundle selecteert de beste foto’s uit je collectie. Het groepeert dubbele foto’s en geeft suggesties op basis van concept- en smile detection, scherpte en gezichtsuitdrukking. Deze suggestie kun je vervolgens toevoegen aan een Bundle en voorzien van titels en persoonlijke tekst. Zo ontstaat snel een mooie digitale fotocollectie.

Je kunt je bundles privé houden of met selecteerde personen delen. In de toekomst wordt het mogelijk om foto’s van meerdere telefoons op basis van tijd en locatie te combineren. Zo sta je bij bijvoorbeeld een gezamenlijke vakantie zelf ook een keer op de foto. De app bevat een zelflerend algoritme en wordt bij gebruik automatisch sneller en beter.

In eerste instantie is Bundle exclusief voor de iPhone, later komen ook versies voor web en tablet. Ook de mogelijkheid om een echt fotoboek van je Bundle te laten printen staat in de planning. Via bundleapp.co kan je je aanmelden als betatester.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Orde in je fotorol met Nederlandse ‘Bundle’
Sluiten