Kijktip: Mythbusters legt sterk smartphone-glas uit

7 reacties

De glazen schermen van smartphones worden steeds sterker. Veel fabrikanten maken gebruik van Gorilla Glass dat goed bestand is tegen krassen, vallen en ander onheil. Maar hoe kan dat glas eigenlijk zo sterk zijn? De heren van Mythbusters zoeken het uit.

Het sterke smartphone-glas blijkt roots op een stroomtrein te hebben en ook ovenschalen hebben wat gemeen met het glas op je iPhone. Verder is het ouderwets lekker dingen breken, bekrassen, buigen en beschieten in twee video’s waar je ook nog wat van opsteekt.


De twee video’s zijn geen onderdeel van een Mythbusters-seizoen, maar gemaakt voor Corning, de fabrikant van Gorilla Glass. Dat glas wordt ook op de iPhone gebruikt. Volgend jaar krijgen we Gorilla Glass 4 dat nog eens twee keer zo sterk is.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Udn

  Interessante filmpjes van Corning.
  Ook deze is de moeite waard!
  http://youtu.be/6Cf7IL_eZ38

 • Profielfoto
  RJG

  Mooie reclame filmpjes en wat een gave ontwikkelingen.
  Zoals in de filmpjes gezegd, toepasbaarheid is mega!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  De mannen van Mythbusters zijn altijd goed voor leuke filmpjes. Toch zijn ze nu door Corning in zulke nette pakken gehesen dat de grap er een beetje af is.
  Het lijken nu meer een soort leraren natuurkundeleraren, al hebben ze op zich een interessant verhaal te vertellen.Heel veel wijzer worden we nog niet. En…de filmpjes hebben natuurlijk een hoog “Wij van WC Eend adviseren WC Eend gehalte…”

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Prachtig hoor. Maar als mijn iPhone uit mijn hand slingert kan dat glas mooi direct vervangen worden. Gorilla Glass of niet.

 • Profielfoto
  Androidgirl

  Om mijn favoriete MTV-held, Butt-head, te citeren: “Uuuhh-huh. I like stuff that is cool!”

 • Profielfoto
  recoiller

  Leuk item!

 • Profielfoto
  Soulshaker