Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 21 november 2014
Leestijd: 1 minuut

Mini Power is een duurzaam ‘oplaadpilletje’ voor smartphones

Een powerbank of oplaadhoesje meeslepen is steeds gewoner voor vele iPhone-gebruikers. Maar die maken je telefoon dikker en zwaarder en vragen ruimte in je tas of binnenzak. Dat moet handiger kunnen, dacht ook ontwerper Tsung Chih-Hsien. Hij bedacht Mini Power.

Mini Power is een kleine batterij in de vorm van een biologisch afbreekbare pilletje. Dat ziet er niet alleen beter uit dan een powerbank, maar is ook milieu­vriendelijker. Er zijn drie groottes; voor twee uur, vier uur en zes uur extra stroom. Het idee won dit jaar een Red Dot Design Award.

De batterijtjes zitten in een kartonnen verpakking, dat is milieuvriendelijker dan plastic. Het idee is dat je ze per strip kan kopen bij bijvoorbeeld tankstations of boekhandels of de kiosk op het station. Omdat de binnenkant nog niet biologisch afbreekbaar is, kunnen lege batterijtjes ook weer ingeleverd worden. Met statiegeld misschien?

Of en wanneer de Mini Power oplaadpilletjes op de markt komen is nog onduidelijk. Het idee is lijkt ons handig voor in je tas of portemonnee. Bij noodgevallen alleen het pilletje snel genoeg zien te vinden en in te pluggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mini Power is een duurzaam ‘oplaadpilletje’ voor smartphones
Sluiten