Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 november 2014

Microsoft Word, Excel en Powerpoint nu gratis iPhone-apps

Microsoft is een heus charmeoffensief richting Apple-gebruikers begonnen. Eerder deze week werd nieuwe versie van Office for Mac aangekondigd, stak men Outlook for Mac in het nieuw en werd opslagdienst Dropbox in Office for iPad geïntegreerd.

Vandaag is er nog een cadeau voor iPhone-gebruikers. Microsoft Word, Excel en Powerpoint zijn als gratis iPhone-app uitgebracht. Er is geen Office 365-abonnement nodig om documenten te bekijken en te bewerken. Inloggen met een Microsoft-account is genoeg. Ondersteuning voor Dropbox is aanwezig.

De nieuwe Office-apps voor de iPhone zien er grotendeels uit als de iPad-versie, alleen zijn ze geoptimaliseerd voor verticaal gebruik. De losse Office-apps vervangen Office Mobile, dat was een zeer beperkte versie van Office op de iPhone die al beschikbaar was.

Omdat een iPhone-scherm klein is, heeft Microsoft een speciale functie die ‘reflow view’ heet toegevoegd. Een scrollvriendelijke en ingezoomde versie van een document waar meteen bewerkingen op toegepast kunnen worden. Abonnees van Office 365 krijgen extra premium-functies in de apps. Denk daarbij aan sprekersnotities in PowerPoint en draaitabellen in Excel. De meeste gebruikers zullen echter genoeg aan de standaard-functies hebben.

Ook Office voor iPad is bijgewerkt. Een Office 365-abonnement is ook op de iPad niet langer verplicht. Daarnaast is de eerder aangekondigde Dropbox-ondersteuning in Excel, PowerPoint en Word voor de iPad geïntegreerd.

Downloaden
De nieuwe Office-apps zijn gratis te downloaden in de App Store en vereisen minimaal iOS 7.1

Donderdag had OneMoreThing.nl last van een serverstoring, hierdoor was het plaatsen van nieuwsberichten niet mogelijk. Deze worden in de nacht van donderdag op vrijdag alsnog geplaatst. Onze excuses voor de vertraging.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Microsoft Word, Excel en Powerpoint nu gratis iPhone-apps
Sluiten