Maarten
Maarten Nieuws 14 november 2014
Leestijd: 1 minuut

Microsoft pronkt met Skype… op 11 Macs

Dat Microsoft flirt met Apple, is iets wat we wel vaker zien. Zo is Office voor iOS tegenwoordig gratis en werkt Microsofts nieuwe wearable binnenkort samen met de iPhone. Vandaag gaat Microsoft echter nog een stapje verder. Vol enthousiasme blogt het bedrijf over een ‘orkest’ wat samenspeelt via Skype. Leuk, maar het lijken toch de elf Macs en hetzelfde aantal iPhones met straatmuzikanten die de show te stelen in dit bijzondere project.

In de ondergrondse gangen en stations van The Big Apple is heel wat muziektalent te vinden. Zoek maar eens op Youtube naar ‘NYC subway musicians‘ en je vindt een scala aan muziekstijlen en artiesten. Gefascineerd door al dit verspreidde talent bedachten Chris Shimojima en Anita Anthonj het experiment “Signal Strength”. Via openbare WiFi-netwerken op de stations, iPhones, Macs en Skype brachten ze elf artiesten naar een gezamenlijk optreden in Bryant Park.  

De verbinding ging via openbare WiFi netwerken

Voor het project werd een speciaal stuk gecomponeerd door Ljova Zhurbin. Hij is tevens de dirigent die met grote gebaren via de elf MacBooks zijn orkest laat samenspelen. Het resultaat mag er wezen en er kan dan ook gesproken worden van een geslaagd experiment. Ons rest alleen de vraag: volgende keer via FaceTime?

Dirigeren voor 11 Macs

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.