Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 24 november 2014

Meer Wi-Fi Roomba’s via Kickstarter

In januari hebben we er een hele OMT LIVE-uitzending aan gewijd: de Wi-Fi module van Thinking Bits voor de Roomba robotstofzuiger. Want nu we vanaf de hele aarde onze thermostaat en verlichting regelen, verdienen onze stofzuigers natuurlijk ook een app!

Joep Elderman toonde in de studio de Roomba 500 met ‘Thinking Cleaner’ Wi-Fi bovenplaat en liet zien hoe veel slimmer de Roomba werd. Om ook de Roomba 700 en 800 slim te maken riep Joep gisteren de hulp in van Kickstarter om fondsen te werven om ook hiervoor een mal te kunnen maken.

Onder het robotje zit de Thinking Bits-elektronica

Met de W-Fi-bovenplaat blijf je met behulp van een app op de hoogte van de prestaties van je Roomba. Je weet wanneer de Roomba z’n oplaadstation heeft gevonden, hoe vol de accu is en hoeveel kilometer hij met een stofzuigbeurt heeft afgelegd. Ook kun je via de app instellen dat de Roomba automatisch aan de slag gaat wanneer jij het huis verlaat en stelt een timer je in staat om op meerdere momenten per dag de Roomba aan te zetten, zelfs op de simpele modellen die normaliter geen timerfunctie hebben.

De bovenplaat voor de Roomba 500 en 600 kost € 99,-. Voor de Roomba 700 en 800 moet 10 euro meer betaald worden.

Kijk nog even naar de connected Roomba die over de tafel rolt in OMT LIVE:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meer Wi-Fi Roomba’s via Kickstarter
Sluiten