Meer Wi-Fi Roomba’s via Kickstarter

6 reacties

In januari hebben we er een hele OMT LIVE-uitzending aan gewijd: de Wi-Fi module van Thinking Bits voor de Roomba robotstofzuiger. Want nu we vanaf de hele aarde onze thermostaat en verlichting regelen, verdienen onze stofzuigers natuurlijk ook een app!

Joep Elderman toonde in de studio de Roomba 500 met ‘Thinking Cleaner’ Wi-Fi bovenplaat en liet zien hoe veel slimmer de Roomba werd. Om ook de Roomba 700 en 800 slim te maken riep Joep gisteren de hulp in van Kickstarter om fondsen te werven om ook hiervoor een mal te kunnen maken.

roomba
Onder het robotje zit de Thinking Bits-elektronica

Met de W-Fi-bovenplaat blijf je met behulp van een app op de hoogte van de prestaties van je Roomba. Je weet wanneer de Roomba z’n oplaadstation heeft gevonden, hoe vol de accu is en hoeveel kilometer hij met een stofzuigbeurt heeft afgelegd. Ook kun je via de app instellen dat de Roomba automatisch aan de slag gaat wanneer jij het huis verlaat en stelt een timer je in staat om op meerdere momenten per dag de Roomba aan te zetten, zelfs op de simpele modellen die normaliter geen timerfunctie hebben.

De bovenplaat voor de Roomba 500 en 600 kost € 99,-. Voor de Roomba 700 en 800 moet 10 euro meer betaald worden.

Kijk nog even naar de connected Roomba die over de tafel rolt in OMT LIVE:

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  MEEUW

  Wat is de bedoeling van een robot stofzuiger ?
  Juist, dat je er geen omkijken naar hebt en alles automatische gaat.

  Met de Wi-Fi module en de app ga je achteruit in de tijd.

  Van mijn schoonmaakster hoef ik ook niet te weten of ze moe is of niet moe.
  Hoeveel calorieen ze heeft verbruikt tijdens het schoonmaken.
  of ze thuis heeft gevonden (als er de volgende keer maar iemand komt)

  Totale onzin die wifi plaat en de app. wat een inefficientie.

 • Profielfoto
  Floortjuh_fleurtjuh

  De robotstofzuiger zoals deze nu is, werkt juist niet volledig automatisch. De WiFi-module zorgt ervoor dat je op afstand de stofzuiger aan en uit kunt zetten, deze zelfstandig kan laten starten en dat je schoonmaakbeurten in kunt plannen, zonder dat je zelf telkens op de ‘clean’ knop moet drukken. Om jouw eigen vergelijking te gebruiken; de stofzuigrobot is nu als een schoonmaakster zonder eigen sleutel die je steeds zelf binnen moet laten en aan het werk moet zetten. Met deze module vergroot je ‘haar’ zelfstandigheid juist!

  De push-notificaties kan je overigens ook uitzetten, dus echte irritatie hoeft dit niet op te leveren.

 • Profielfoto
  MEEUW

  tja die feiten stonden nu net niet in artikel.
  Maar dan is het erger dan erg.
  Een robot stofzuiger die niet goed stofzuig(volgends de bright review), en niet automatische is.

  Dus voor 700 euro kan je alsnog beter de schoonmaakster langs laten komen die heel het huis doet 1 keer in de 2 weken. (excl sleutel bijmaak kosten :D)
  En u helpt de economie nog een heeeel klein beetje :P.

 • Profielfoto
  Bamboe81

  Na stof gezogen te hebben (aka gestofzuigt), wil ik ook dat de vloer gedweild wordt. En dat moet je – volgens mij – nog steeds helemaal zelf doen. Op zo’n manier levert Roomba een beetje half-werk….. (imho).

  Die schoonmaakster van Meeuw doet wss beide. Plus ook nog een fris doekje over tafel, vensterbank etc. halen. In de competitie mens vs machine wint de schoonmaakster nog steeds!

  Apple, het is tijd voor de iClean-robot die zuigt, dweilt, poetst en….de vaatwasser in- en uitruimt! “Siri, tell iClean to clean the house and do the dishes!” :-))

 • Profielfoto
  marz

  Ik heb sinds een kleine week een Roomba en ben bijzonder tevreden. Natuurlijk zal je eens in de zoveel tijd met de hand een onbereikbaar hoekje moeten doen, maar het ding komt nagenoeg overal. Als je ook wilt dweilen, dan kan dat met een ander type Roomba.

  Wat ik me alleen afvraag mbt de terugvind feature in het filmpje: Als je roomba de oplader niet terug kan vinden, zoekt hij tot de batterij leeg is. Hoe kan hij dan nog een melodietje spelen om te zorgen dat je hem kunt vinden???

 • Profielfoto
  Floortjuh_fleurtjuh

  De ‘terugvind’ optie werkt alleen als de Roomba meer dan 10% batterij heeft. Zodra het batterijniveau van de stofzuigrobot onder de 10% komt, schakelt de WiFi-module van Thinking Cleaner zichzelf uit, om de Roomba zoveel mogelijk battery-power te geven om de homebase terug te vinden. Daarna verbindt Thinking Cleaner automatisch weer met WiFi.

  Voordat het batterij-niveau onder de 10% komt, kan je hier meldingen over ontvangen. Thinking Cleaner stuurt dan elk een een push-notificatie naar je telefoon om aan te geven dat je de Roomba op de homebase moet plaatsen (als deze verdwaald is). Op dat moment kan je nog wel gebruik maken van de terugvind-functie en horen waar je Roomba is vastgelopen. Voordat de Roomba z’n hele batterij opslurpt om naar z’n dock te zoeken, kan je dus vanuit je Thinking Cleaner al berichten ontvangen over de batterij-status en dit probleem dus voor zijn.:)

  (Staat op de Kickstarter-pagina bij de ‘Notifications’ – ‘Battery’ nader uitgelegd!:) )