Mac App Store krijgt Yosemite-makeover

7 reacties

Nadat de iTunes Store in iTunes 12 eerder een nieuwe interface kreeg, is vandaag de Mac App Store aan de beurt. Apple heeft de app-winkel voor de Mac meer in lijn gebracht met de stijl van OS X Yosemite. Het nieuwe ontwerp is platter en witter.

Randen, schaduwen en verloopjes hebben plaats gemaakt voor dunne, lichte lettertypes en platte knoppen. Voorheen grijze vlakken zijn nu wit en afbake­ningen zijn slechts een grijs lijntje. Apple lijkt op moment van schrijven nog bezig met het bijwerken van de store. Soms verschijnt de oude look nog.

App Store voor de makeover:
Schermafbeelding 2014-11-06 om 10.15.02

App Store na de makeover:
Schermafbeelding 2014-11-06 om 10.26.19

App-pagina voor de makeover:
Schermafbeelding 2014-11-06 om 10.34.24

App-pagina na de makeover:
Schermafbeelding 2014-11-06 om 10.36.32

Hoewel het nieuwe uiterlijk beter aansluit op OS X Yosemite, heeft het op gebied van leesbaarheid wat ingeleverd. De kleine lichtgrijze letters op witte achtergronden zijn vooral op niet-Retina Macs niet altijd even leesbaar. Onderstaand meer screenshots:

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Vilscon

  Normaliter ben ik altijd wel een voorstanders van redesigns en zeker die van Apple. Echter, deze keer ben ik absoluut minder fan van deze hier. Wellicht dat gebruik mijn mening kan veranderen.

  Echter, als ze toch bezig zijn met een redesign, hadden ze beter het interactie ontwerp ook kunnen aanpassen. Ik zie nog zeker mogelijke verbeteringen:)

 • Profielfoto
  hagar2008

  ik mis ook de rasters bij de overzichten van apps. Nu gewoon een wit veld. Minder overzichtelijk… Net zoals veel van Apples recente beslissingen…

 • Profielfoto
  Serge Nelissen

  De toekomst ?

 • Profielfoto
  Sosumi

  Apple zou net zoals je bij iPhoto kunt doen via Voorkeuren > Weergave met een schuifbalk de achtergrond kunt aanpassen van Zwart naar Wit of andersom, maar dan voor elke app.

 • Profielfoto
  Logan Legend

  Ik zou het super vet vinden als er alleen de look van snow Leopard terug komt.
  Met de huidige functie en de nieuwe functies. Ook als het dan weer geld gaat kosten zou ik het voor over hebben.

 • Profielfoto
  TBITW

  Het lijkt meer alsof er textures missen! (problemen met een css bestand?)

 • Profielfoto
  MacKevin11

  Maar pagina’s als Pixelmator zien er dan wel weer erg gelikt uit.