Live vertalen met Slated iOS 8-toetsenbord

15 reacties

De meeste iOS 8-toetsenborden hebben de manier waarop tekst ingetypt wordt als onderscheidende factor. Bij het Slated-toetsenbord gaat het om wat met de tekst gedaan wordt. Het toetsenbord kan ingevoerde tekst direct in 81 talen vertalen.

Slated maakt op de achtergrond gebruik van Google Translate om ingetypte tekst real-time te vertalen. De vertaling verschijnt direct onder de getypte tekst waarna je kunt kiezen om de originele tekst of de vertaling te versturen. Dat scheelt een hoop knippen en plakken in een vertaal-app.

Het toetsenbord zelf is niet heel bijzonder. Het ziet eruit als een uitgeklede versie van het iOS-toetsenbord dat met apps meekleurt in wit of grijs/zwart. Functies als autocorrect en woordsuggesties ontbreken.
vertaaltoetsenbord
Het toetsenbord kan ook de ontvangen tekst vertalen. Kopieer een ontvangen bericht en je ziet de vertaling onder je eigen tekstveld verschijnen. Gezien de vertalingen door Google Translate worden gedaan, is de accuraatheid in orde. Al zal het nooit zo vloeiend worden als menselijke vertalingen.

In een gesprek met TechCrunch zegt de ontwikkelaar van het Slated-toestenbord dat het mogelijk moet zijn om hele gesprekken te houden met mensen die je normaal niet verstaat. Het kan ook helpen om een nieuwe taal te leren. Laat het toetsenbord als standaard ingesteld staan en je krijgt een vertaling van iedere zin die je typt te zien. Simpel maar innovatief.

Downloaden
Het Slated-toetsenbord is te downloaden in de App Store en werkt zowel op de iPhone als iPad. Het vereist minimaal iOS 8.0.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Usain

  Geniaal.

 • Profielfoto
  Bento

  Worden ook alle alle Nederlandse taal- en spelfouten uit de tekst gehaald? Daar heeft de gemiddelde Nederlander meer aan.

 • Profielfoto
  Targaryen

  Worden ook alle alle Nederlandse taal- en spelfouten uit de tekst gehaald? Daar heeft de gemiddelde Nederlander meer aan.

  Dat hoop ik in ieder geval. Misschien meteen ook woorden die dubbel worden geschreven?

 • Profielfoto
  iPadminiRemco

  De vraag is ook kan Google dan aan de getypte gegevens ?!

 • Profielfoto
  MrHammond

  Gezien de vertalingen door Google Translate worden gedaan, is de accuraatheid in orde.

  O ja? Daar zou ik maar niet te hard vanuit gaan… Wij spelen op ons werk weleens met Google Translatie, vooral voor vertalen tussen Duits en Engels, en daar heb ik weleens wat hilarische dingen voorbij zien komen…:lol:

 • Profielfoto
  koen

  Inderdaad.

  Google translate is te vergelijken met Nederlanders die denken dat ze goed Engels kunnen spreken.:evil:

 • Profielfoto
  Aerea

  + 57478874140287 voor @Bento

 • Profielfoto
  Aerea

  Klinkt trouwens als een leuk idee, jammer dat Google Translate niet bepaald kan vertalen. Is nog steeds zo iets als een step uitbrengen met de naam ‘X Car’, gewoon grappig en schattig, maar dan denk je ook niet dat die step echt vergelijkbaar is met een auto, laat staan dat het echt een auto is.

 • Profielfoto
  Pappapaul

  €4.49 voor een toetsenbord die niet veel meer doet dan Google Translate … Goh.

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Hoeveel minuten moet je werken om €4,49 netto te verdienen:nerd:
  Wat is de toegevoegde waarde?

  Uiteindelijk heb ik Slated toch aangeschaft, ook omdat er 2 andere personen er mooi gebruik van kan maken.
  Ik moet zeggen dat ik het redelijk goed vind werken, je wordt wel gepusht om redelijk goed Nederlands te schrijven anders is de uitkomst niet altijd goed.
  Wat betreft de grammatica, hier kan nog wel het een en het ander aan verbeterd worden.
  Ik heb een aantal zinnen laten vertalen van Nederlands naar Tsjechisch, hier ging grammatica technisch toch wel wat scheef.
  In Nederland zijn wel taal technisch heel flexibel in zullen het nog begrijpen, maar in Tsjechië is dit andere koek, de zinnen die Slated er van maakt kunnen niet begrepen worden of anders geïnterpreteerd.

  Er zit dus nog wel heel wat verbeter werk aan, maar dit zelfde geld ook voor Google Translate.

 • Profielfoto
  jort_programmeur

  erg handig, maar 4,49 is wel een beetje duur voor een toetsenbord.

 • Profielfoto
  koen
 • Profielfoto
  jort_programmeur

  @koen
  Ik bedoel €4,49 is duur voor een toetsenbord gadget voor iOS

 • Profielfoto
  koen

  Ik vind het spotgoedkoop. Een frietje met en een bamischijf kost al meer.

 • Profielfoto
  Lauwrence

  Zelfs Chinees… Hmm, gaan we eens proberen.