Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 november 2014

Live vertalen met Slated iOS 8-toetsenbord

De meeste iOS 8-toetsenborden hebben de manier waarop tekst ingetypt wordt als onderscheidende factor. Bij het Slated-toetsenbord gaat het om wat met de tekst gedaan wordt. Het toetsenbord kan ingevoerde tekst direct in 81 talen vertalen.

Slated maakt op de achtergrond gebruik van Google Translate om ingetypte tekst real-time te vertalen. De vertaling verschijnt direct onder de getypte tekst waarna je kunt kiezen om de originele tekst of de vertaling te versturen. Dat scheelt een hoop knippen en plakken in een vertaal-app.

Het toetsenbord zelf is niet heel bijzonder. Het ziet eruit als een uitgeklede versie van het iOS-toetsenbord dat met apps meekleurt in wit of grijs/zwart. Functies als autocorrect en woordsuggesties ontbreken.

Het toetsenbord kan ook de ontvangen tekst vertalen. Kopieer een ontvangen bericht en je ziet de vertaling onder je eigen tekstveld verschijnen. Gezien de vertalingen door Google Translate worden gedaan, is de accuraatheid in orde. Al zal het nooit zo vloeiend worden als menselijke vertalingen.

In een gesprek met TechCrunch zegt de ontwikkelaar van het Slated-toestenbord dat het mogelijk moet zijn om hele gesprekken te houden met mensen die je normaal niet verstaat. Het kan ook helpen om een nieuwe taal te leren. Laat het toetsenbord als standaard ingesteld staan en je krijgt een vertaling van iedere zin die je typt te zien. Simpel maar innovatief.

Downloaden
Het Slated-toetsenbord is te downloaden in de App Store en werkt zowel op de iPhone als iPad. Het vereist minimaal iOS 8.0.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Live vertalen met Slated iOS 8-toetsenbord
Sluiten