Kiekjes uploaden naar iCloud-fotobibliotheek in beta

16 reacties

Sinds iOS 8.1 kan iedereen gebruikmaken van iCloud-fotobibliotheek. Een dienst die foto’s van al je iOS-apparaten synchroniseert in een gezamenlijke fotobibliotheek. De enige manier om hier te plaatsen was het maken van een foto of screenshot met je iOS-apparaat.

Foto’s kunnen nu ook vanaf het web geupload worden. In de beta van iCloud.com is een knop ‘uploaden’ verschenen. Zo kunnen kiekjes die op je Mac staan alvast in de cloud gezet worden. De functie is nu op beta.­icloud.­com aanwezig, maar zal zijn weg snel naar de gewone iCloud-portal vinden.

Een geuploade foto verschijnt meteen in de fotorol van alle gekoppelde iOS-apparaten. Hoewel het goed werkt, is het belangrijk te onthouden dat iCloud-fotobibliotheek momenteel nog in (publieke)betafase is.
Schermafbeelding 2014-11-07 om 10.00.44
Het uploaden van je hele iPhoto-bibliotheek kan nu theoretisch, maar iPhoto-gebruikers doen er beter aan nog even te wachten tot Apple een nieuwe Photo’s-app voor OS X af heeft. Deze gaat iPhoto en Aperture vervangen en kunnen synchroniseren met iCloud-fotobibliotheek.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  Denief

  Mooie toevoeging! Zat ik op te wachten.
  Wat ik me afvraag, worden de foto’s naar iOS devices in volledige resolutie geupload, of kan er gekozen worden voor een kleinere (plaatsbesparendere) versie.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Denief, dat kan je zelf instellen; hier lees je er meer over: http://www.onemorething.nl/2014/10/beta-al-je-fotos-op-icloud-com/

 • Profielfoto
  Denief

  Klopt, maar werkt dit ook zo via de upload functie, dat vraag ik me af.

 • Profielfoto
  fzelders

  Antwoord op de vraag van @Denief is cruciaal.
  Wie helpt ons uit de brand met het antwoord?

 • Profielfoto
  appievanr

  Maak nog kiekjes met mijn iPhone 4. Upload ik wel naar Dropbox. Komen ze ook automatisch op alle apparaten binnen. Zelfs die met Android, want ben wel een beetje klaar met die eigenheimers fratsen van Apple. Documenten gaan tegenwoordig ook hier via Dropbox. Toedeloe! iCloud Drive or whatever!

 • Profielfoto
  Hans

  Eigenheimer fratsen? Perfecte synergie tussen hardware, software en diensten is nou Apples USP. Geef ze eens ongelijk dat ze vloeiende samenwerking met andere platforms niet zo belangrijk vinden.

 • Profielfoto
  appievanr

  @Bertrand Serlet. Als je niet verder kijkt dan die dikke plaat voor je hoofd, zit je bij Apple wel gebakken met iCloud Drive. Ik eet namelijk wel meer soorten fruit dan een Appel. Da’s een gezonde levensstijl.

 • Profielfoto
  Vilscon

  Enige wat een interessant puntje voor mij lijkt is de iCloud opslaggrootte. Zoals velen heb ik ruim meer dan 5GB aan foto’s en alhoewel ik niet alles in de iCloud hoef te hangen, mag ik aannemen dat ook niet alles wordt gesynchroniseerd?:)

 • Profielfoto
  razend

  @appievanr: Ik vind de wijze waarop jij iemand benaderd die het niet eens is met jouw (nogal ongenuanceerde) standpunt, nogal stuitend. Ik zou het prettig vinden als je iedereen met respect behandelt.

 • Profielfoto
  Wimusia

  @Razend, dat mag jij stuitend vinden. Weet je wat ik stuitend vind? Jouw ongenuanceerde grammaticale blunder van de ergste soort: “Je schrijft de wijze waarop je iemand benaderD”

  Succes met je inburgeringscursus:lol:

 • Profielfoto
  Denief

  We dwalen af van de originele vraag denk ik!

 • Profielfoto
  THX-1138

  Erg leuk dat ze iCloud zo aan het optuigen zijn. Het zou echter pas goed bruikbaar worden als het net zo snel wordt als de Google-omgeving. Dus graag veel meer peper in de reet van iCloud-webomgeving.

 • Profielfoto
  essiw

  @Razend, dat mag jij stuitend vinden. Weet je wat ik stuitend vind? Jouw ongenuanceerde grammaticale blunder van de ergste soort: “Je schrijft de wijze waarop je iemand benaderD”

  Succes met je inburgeringscursus:lol:

  Pff doe normaal, je lijkt bento wel.

 • Profielfoto
  wouter57

  Beste mensen laten we nu allemaal nog even wachten tot deze beta helemaal klaar is. Op dit moment gebruik ik Google Drive. iCloud Drive gaat straks perfect werken let maar op.

 • Profielfoto
  Denief

  De upload functie lijkt weg te zijn?

 • Profielfoto
  Denief

  Is de upload mogelijkheid er terug uit?