Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 november 2014

Kiekjes uploaden naar iCloud-fotobibliotheek in beta

Sinds iOS 8.1 kan iedereen gebruikmaken van iCloud-fotobibliotheek. Een dienst die foto’s van al je iOS-apparaten synchroniseert in een gezamenlijke fotobibliotheek. De enige manier om hier te plaatsen was het maken van een foto of screenshot met je iOS-apparaat.

Foto’s kunnen nu ook vanaf het web geupload worden. In de beta van iCloud.com is een knop ‘uploaden’ verschenen. Zo kunnen kiekjes die op je Mac staan alvast in de cloud gezet worden. De functie is nu op beta.­icloud.­com aanwezig, maar zal zijn weg snel naar de gewone iCloud-portal vinden.

Een geuploade foto verschijnt meteen in de fotorol van alle gekoppelde iOS-apparaten. Hoewel het goed werkt, is het belangrijk te onthouden dat iCloud-fotobibliotheek momenteel nog in (publieke)betafase is.

Het uploaden van je hele iPhoto-bibliotheek kan nu theoretisch, maar iPhoto-gebruikers doen er beter aan nog even te wachten tot Apple een nieuwe Photo’s-app voor OS X af heeft. Deze gaat iPhoto en Aperture vervangen en kunnen synchroniseren met iCloud-fotobibliotheek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kiekjes uploaden naar iCloud-fotobibliotheek in beta
Sluiten