Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 november 2014
Leestijd: 2 minuten

Is dat Windows 98 op een iPhone 6 Plus?

Je kunt er Netflix in Full HD op kijken en de laatste cutting edge apps gebruiken, maar er ook gewoon Windows 98 op draaien. Dat is althans wat Chinese ontwikkelaar ‘xyq058775‘ met zijn nieuwe iPhone 6 Plus probeerde, en het lukte hem ook nog.

Omdat Windows voor een ander soort processor geschreven is (x86) dan iOS, is een een tussenlaag nodig. Hiervoor wordt iDos gebruikt. Deze app emuleert DOS op iOS en laat het installeren van op DOS gebaseerde Windows-versies toe. Oude Windows-games als Duke Nukem of Doom op iOS komen zo een stuk dichterbij.

Er wordt ook aan Windows XP op de iPhone 6 Plus gewerkt, maar dat is moeilijk omdat dit niet meer op DOS gebaseerd is. Echt nuttig is het niet, maar het is wel cool om oude software op een nieuwe iPhone te zien werken.

Zelf aan de slag? Met Google Translate is het grooste deel van de originele Chinese forumpost te lezen. Er wordt gebruik gemaakt van iDos, dat is te downloaden in de App Store, dus een jailbreak is niet nodig. De Windows-bestanden dienen door middel van iExplorer naar de sandbox van iDos gesleept te worden.

Dit is de slecht vertaalde FAQ van het Chinese forum:

1.Q: Can I install WINDOWS XP? A: The answer is yes you can, but certainly not by idos, because idos simply simulate the DOS environment is not the true sense of the virtual machine, so the system is more difficult to run the DOS and idos simulation environment and do not have XP running basic environmental needs, so later if transplanted XP system, then I will make use of their leisure time with friends ios platform to write a plug-in to run XP virtual machine system.

2.Q: Why are you doing this? Why not use Remote Desktop. A: First, to show that this kind of thing tall Remote Desktop is currently no support on win98 systems, not to use during system installation and tool methods have sent me here.

3.Q: Why is the process I installed the explorer process wrong? A: Because idos simulator only simulates the 16’s dos environment, although win98 16/32 hybrid system but Explorer and exe process large part needed is a 32-bit environment, so when they need 32 program calls some system environment variables and support libraries when an error occurs, LZ modify some of the resource is designed to allow him to run in idos environmental good, However, this modification will change the part of the machine, which has led some device errors when using LZ modify the good image. After LZ according to everyone’s feedback slowly improve!

Via: Gizmodo

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Is dat Windows 98 op een iPhone 6 Plus?
Sluiten