Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 november 2014

iPhone 6 blijkt al geschikt voor 4K video

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus blijken in staat om moeiteloos 4K Ultra HD (3840 x 2160) video af te spelen. Dit werd ontdekt door de ontwikkelaars van WALTR, een video­convertor voor iOS-apparaten. Met die app kunnen 4k-video’s op een iPhone gezet worden.

Apple rept zelf met geen woord over 4K, maar toch kan de A8-chip die in de nieuwste iPhones zit moeiteloos 4K-video afspelen. De schermen van de iPhones hebben niet de benodigde resolutie om de volledige kwaliteit te weer­geven, maar deze ontdekking heeft mogelijk wel gevolgen voor de Apple TV.

De huidige Apple TV is voorzien van een A5-chip en speelt moeiteloos Full HD video. Door een volgende generatie Apple TV van een A8-chip te voorzien, krijgt deze de mogelijkheid om 4K-materiaal af te spelen.

Een Apple TV wordt vaak gebruikte om Netflix te kijken. Deze streamingdienst biedt een aantal series al in Ultra HD kwaliteit aan. 4K over AirPlay sturen wordt misschien wat lastiger, de hoge resolutie vereist een grote hoeveelheid bandbreedte die niet altijd op bestaande WiFi-netwerken beschikbaar is. Maar mogelijk biedt peer-to-peer AirPlay hier een oplossing.

Naast afspelen, is het ook al mogelijk om in 4K te filmen met de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Niet met de standaard Camera-app, maar wel met Vizzywig 4K (€ 44,99) of ProCam 2 (€ 1,99 + 4,99 in-app om 4K te unlocken).

Reageer op artikel:
iPhone 6 blijkt al geschikt voor 4K video
Sluiten