iPhone 6 blijkt al geschikt voor 4K video

6 reacties

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus blijken in staat om moeiteloos 4K Ultra HD (3840 x 2160) video af te spelen. Dit werd ontdekt door de ontwikkelaars van WALTR, een video­convertor voor iOS-apparaten. Met die app kunnen 4k-video’s op een iPhone gezet worden.

Apple rept zelf met geen woord over 4K, maar toch kan de A8-chip die in de nieuwste iPhones zit moeiteloos 4K-video afspelen. De schermen van de iPhones hebben niet de benodigde resolutie om de volledige kwaliteit te weer­geven, maar deze ontdekking heeft mogelijk wel gevolgen voor de Apple TV.

De huidige Apple TV is voorzien van een A5-chip en speelt moeiteloos Full HD video. Door een volgende generatie Apple TV van een A8-chip te voorzien, krijgt deze de mogelijkheid om 4K-materiaal af te spelen.

Een Apple TV wordt vaak gebruikte om Netflix te kijken. Deze streamingdienst biedt een aantal series al in Ultra HD kwaliteit aan. 4K over AirPlay sturen wordt misschien wat lastiger, de hoge resolutie vereist een grote hoeveelheid bandbreedte die niet altijd op bestaande WiFi-netwerken beschikbaar is. Maar mogelijk biedt peer-to-peer AirPlay hier een oplossing.

Naast afspelen, is het ook al mogelijk om in 4K te filmen met de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Niet met de standaard Camera-app, maar wel met Vizzywig 4K (€ 44,99) of ProCam 2 (€ 1,99 + 4,99 in-app om 4K te unlocken).

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Niels

  Dat is toch niets bijzonders, denk dat de A7 ook nog wel 4K zou willen draaien. Overigens kun je nu ook 4K filmen met je iPhone 6 (plus) en iPad Air 2 met de app ProCam (weliswaar 17% upscaled van de maximale 8MP resolutie)

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Wie wil er nou 4K filmen met een maximale opslag van pak’m beet 100GB? Dat is toch rampzalig? Wordt pas leuk als de iPhone 7 5 TB opslag heeft…

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Mocht je twee Euro willen besparen voor ProCam, download dan de Starbucks app. Die app even openen en op “Messages” tikken. ProCam was een aantal weken terug nog een van de vele ‘cadeautjes’ die je van Starbucks krijgt. De in-app aankoop voor 4K videos moet je dan nog wel betalen.

 • Profielfoto
  Usain

  Jailbreak maakt het gewoon mogelijk vanuit de camera app zelf, maar daar willen jullie niks van weten natuurlijk. Straks komen er allemaal chinezen in je telefoon..

 • Profielfoto
  marko-style

  Wie wil er nou 4K filmen met een maximale opslag van pak’m beet 100GB? Dat is toch rampzalig?

  Ligt aan de codec die ze gaan gebruiken. Met het nu gebruikelijke h264/x264 (Advanced Video Codec) word je video ongeveer 4 keer zo groot. Maar als ze h265/x265 gaan gebruiken (High Efficiency Video Codec) dan word die video ongeveer even groot als een Full HD h264 video.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Ik vraag me af of dit kan leiden naar mogelijke toepassingen met externe opslag.